Oppstart av fysisk undervisning

Rektor Anne Borg opplyser om at NTNU vil prøve å følge regjeringens anbefaling om ukentlig fysisk undervisning for alle studenter så godt det lar seg gjøre.

Publisert Sist oppdatert

I en e-post som ble sendt til alle NTNU-studenter onsdag ettermiddag informeres det om at det skal gradvis bli oppstart av fysisk undervisning. Hovedvekten skal fortsatt være på digital undervisning, men at det nå åpnes opp for fysisk undervisning i mindre grupper i områder med lav smitte.

- Regjeringen nevner spesielt viktigheten av å komme i gang med fysisk undervisning for emner som det er vanskelig å undervise digitalt, som lab og ferdighetsfag, skriver rektor Anne Borg i e-posten.

Mindre grupper defineres som ca. 20 student der man kan samarbeide, og hvor det legges opp til studentaktivitet. For forelesninger i auditorier kan man åpne for inntil 50 studenter. Rektor understreker i e-posten at i begge tilfeller forutsettes det at gjeldene smittervernsregler kan overholdes.

- Førsteårsstudenter prioriteres også så langt det er mulig, står det i e-posten.

LES OGSÅ: Fire personer ved NTNU har fått påvist smitte

Oppstart på fysisk undervisning

Rektor skriver at man skal få beskjed av faglærer om oppstart av fysisk undervisning i det enkelte emne, der man vanligvis får informasjon fra faglærer.

- Du har digital undervisning i alle emner til du får annen beskjed. Det skal alltid gis minimum én ukes varsel før oppstart av fysisk undervisning i et emne, opplyser rektor.

Det er fortsatt uvisst når det bli mulig å undervise større grupper eller ha mer fysisk undervisning. I e-posten står det at NTNU har løpende kontakt med Trondheim, Gjøvik og Ålesund kommune, og at man vil øke omfanget av fysisk undervisning så snart det blir tillatt.

Smittesporing vil fortsatt være svært viktig. Hver forelesning skal starte med en påminnelse om registrering, og alle studenter må registrere seg i alle rom man oppholder seg i, står det e-posten.

- Bruk av Check-In er en forutsetning for å få lov til å igangsette fysisk undervisning, skriver rektor.

LES OGSÅ: Flere studentrevyer blir trolig digitale andre avlyses helt

Reise til studiestedet

Rektor skriver i e-posten at regjeringen har presisert at reise til studiested regnes som nødvendig reise. Dette gjelder også reiser til der man skal ha undervisningen, for eksempel til andre kommuner hvor man skal ha praksis.

- Studenter anbefales ikke lenger å bli i hjemkommunen sin. Du er hjertelig velkommen tilbake til studiebyen din når du ønsker det, avsluttes e-posten fra rektor.

Powered by Labrador CMS