<strong>Aventer, digitaliserer eller avlyser</strong>: Ogås i år blir revyene drastisk påvirket av pandemien. Bildet er fra Studentkavalkaden 2019
Aventer, digitaliserer eller avlyser: Ogås i år blir revyene drastisk påvirket av pandemien. Bildet er fra Studentkavalkaden 2019

Flere studentrevyer blir trolig digitale- andre avlyses helt

Dragvollrevyen avlyser, mens andre revyer avventer situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

I fjor vinter slo pandemien til for fullt, og mange studentrevyer måtte avlyse sine forestillinger. Ved inngangen til vårsemesteret er det fremdeles strenge smittevernstiltak, og også årets revysessongen ligger dermed an til å bli annerledes.

Realfagsrevyen avventer

<strong>Fortsatt håp:</strong> Alba Arnesen tror forsatt det er en mulighet for at realfagsrevyen kan avholdes som planlagt.
Fortsatt håp: Alba Arnesen tror forsatt det er en mulighet for at realfagsrevyen kan avholdes som planlagt.

Realfagsrevyen har planlagt premiere den 19.mars. Revyleder Alba Arnesen understreker at ting fortsatt er usikkert. Hun har enda ikke et endelig svar på hvorvidt revyen vil gjennomføres som planlagt.

– Vi skal ha et møte om det i dag. Vi håper på det, og vi har jo revydato såpass sent at det kan hende at det går, forteller hun.

På spørsmål om revyen eventuelt kan utsettes til et senere tidspunkt, svarer Arnesen at det heller kan være aktuelt med en digital løsning eller et samarbeid med andre revyer:

– Jeg regner jo med at vi kommer til å fortsette å prøve litt til, men vi må se hvordan det utvikler seg. I fjor endte vi opp med å avlyse revyen, og bare lage litt videoinnhold.

LES OGSÅ: Samfundet åpner gradvis opp

SaltRevyen blir trolig digital

<strong>En annerledes revy</strong>: Sondre Estenstad Bjørsland forteller at SaltRevyen fra starten av ble planlagt for en annelerede avvikling.
En annerledes revy: Sondre Estenstad Bjørsland forteller at SaltRevyen fra starten av ble planlagt for en annelerede avvikling.

I fjor vår ble SaltRevyen, lærerstudentenes revy, utsatt til sist høst, men heller ikke da kunne den avholdes. I år planlegger de å sette opp en ny revy med i overkant av 30 frivillige. Revyleder og regissør Sondre Estenstad Bjørsland forteller at revyen allerede fra starten av ble planlagt for en annerledes avvikling.

– Planen var jo egentlig å ha premiere 1.mai-helga, men det ser ikke ut til å kunne gjennomføres. Vi ser allerede nå at den må gjennomføres på en alternativ måte.

Bjørsland forteller at det antagelig blir et digitalt opplegg, men at de ikke har bestemt seg ennå. Han understreker at de frivillige er en bra gruppe, og at det er viktig å holde revyen i gang:

– Vi måtte avlyse revyen i fjor på grunn av korona. Så i år tenkte vi at vi heller ville avlyse tidligere istedenfor å jobbe som normalt og bli skuffet over at det ikke blir noe igjen. Slik vil vi også ha større motivasjon for å gå på med noe alternativt.

Bjørsland forteller at planen fremover blir å komme i gang i mindre grupper når smittevernstiltakene tillater dette. På spørsmål om linjeforeningens økonomi blir påvirket av et år med avlysninger, svarer han lett optimistisk:

– I grunnen ikke for vår del. Når vi ikke leier noen lokaler er det heller ingen utgifter, og da går det ikke ut over økonomien vår sånn sett. Så den økonomiske situasjonen har vært ganske normal.

DEBATT: Ja, det er rett å bedrive kjønnsstyring på studier

Dragvollrevyen avlyses

Dragvollrevyen annonserte fredag 15. januar at årets revy avlyses. På facebook skriver de at styret etter en lengre diskusjon har besluttet at en avlysning er den beste løsningen gitt situasjonen. De ønsker ikke å risikere noe slik situasjonen er nå, verken helsemessig eller økonomisk. Videre skriver de at de ønsker å opprettholde samholdet som som revyen skaper.

– Til høsten starter vi opp med blanke ark og forhåpentligvis muligheter for å skape en revy som slår fletta av alle sammen! Vi kommer sterkere tilbake, lover de.

Under Dusken har forsøkt å komme i kontakt med arrangørene, men har ikke fått noen kommentarer.

SAMFUNDETLEDEREN: Fortsatt åleine på 10 kvadrat