Kommentar

Det må bli slutt på tomme ord

Rapportene fra koronakommisjonen viser at unge er blant de hardest rammet av pandemien. Likevel har regjeringen gjort lite for å forbedre situasjonen.

Publisert

Begge rapportene fra koronakommisjonen viste at studenter og unge voksne var blant de som ble rammet hardest gjennom to år med nedstengning. Kommisjonsleder Egil Matsen beskrev «urovekkende tendenser» i kjølvannet av pandemien, blant annet et stadig økende antall barn, unge og studenter som trenger psykisk helsehjelp. De fulle konsekvensene av pandemien er ennå ikke kjent, men det er åpenbart at det å bli satt i et sosialt fengsel på sin egen hybel ikke er sunt for noen. Det er lettere å stenge ned landet når man har en stor enebolig og hytte på Skeikampen.

LES OGSÅ: Fælt med mas om campus - hvorfor skal jeg bry meg?

Pandemien har fungert som en katalysator for eksisterende problemer hos unge. At det ikke står bra til med studentenes psykiske helse var allerede et tema før landet stengte ned våren 2020. Ideelt sett hadde pandemien tvunget politikerne våre til å ta grep om alle utfordringene som møter dagens studenter. Det har ikke skjedd. Studiestøtten økes ikke, til tross for stigende inflasjon og redusert kjøpekraft. Det er fortsatt en uholdbar lang ventetid for å få psykisk helsehjelp.

Samtidig fortsetter rapport etter rapport å konkludere med at studentenes situasjon ikke er god nok. Vi nå er i en situasjon der vi ikke lenger føler vi kan stole på våre politiske ledere når det kommer til sosial og økonomisk trygghet. Det er fortsatt første året til ny regjering som allerede har vært preget av ustabilitet og mistillit, men det er ikke for sent for Støre og resten av hans regjering å ta grep om studentenes situasjon. Vi oppfordrer derfor den sittende regjeringen til å slutte med bruken av tomme ord og faktisk begynne å prioritere helsen til fremtidens arbeidstakere. Når tallene er såpass tydelige som de er, er det på tide for studentene å kreve å bli sett og hørt.

LES OGSÅ: Studenttinget er lei av at NTNU overskrider sensurfristen

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS