Debatt

Fælt med mas om campus – hvorfor skal jeg bry meg?

Som nye studenter opplevde vi begge snakk om dette mega-prosjektet om å få Dragvoll ned til Gløshaugen. Ok, tenkte vi. Som om vi skal bry oss om det! Plutselig sitter vi her midt i kaoset og er med å avgjøre fremtiden til studentene.

Publisert

Drømmen om samlet campus er nesten like gammel som vi er. Det startet på begynnelsen av 2000-tallet med store planer om å samle det nye universitet rundt gamle NTH på Gløshaugen. Grunnet laber politisk vilje, falt dette forslaget i 2006 og man begynte heller å se på forbedring av campusene som de var.

På Dragvoll var det ambisjoner om alt fra pub til kjøpesenter og frisør. Det ble planlagt for en grønn og aktiv campus, med svømmebasseng og tennisbaner. Denne drømmen forduftet da campussamlingen igjen så dagens lys. I 2012 kom den våte drømmen om samlokalisering tilbake for fullt og siden har ikke NTNU tenkt på annet.

Med en så lang og kronglete historie er det ikke rart at studenter flest ikke vet mer om prosjektet enn den gjengående vitsen om «tøs til gløs.» Det er en selvfølge at man mister interessen i møte med svevende begrep som «tverrfaglige synergier» og «innovasjonsdistrikt.» Når man må lese hundrevis av sakspapirer for å henge med i diskusjonen, har man allerede garantert at studentene ikke vil bry seg.

Men i dette kritiske sluttspillet nytter det rett og slett ikke å ikke bry seg. I løpet av de neste to ukene skal campusprosjektets fremtid avgjøres, etter at regjeringen har varslet milliard-kutt. Det er altså nå det gjelder: Fremtidens linjeforeningskontorer, studentpuber, læringsarealer og lesesaler avgjøres i løpet av de to neste ukene.

LES OGSÅ: Torsdag 5. mai inviterer Velferdstinget til demonstrasjon mot foreslåtte kutt i campussamlingprosjektet.

Vi studenter må slutte å være en usynlig masse som kan settes på sidelinjen. Som studentpolitikere jobber vi allerede for dette, men vi trenger din hjelp! Vi trenger at du ytrer deg: Skriv i media, send oss en melding eller kom innom kontoret vårt. Bruk fem minutter effektiv prokrastineringstid på å sende oss dine krav. Du trenger ikke å kjenne hele prosjektet for å vite hva som er viktig for deg – og hva fremtidens studenter har rett på!

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til [email protected]

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS