<b>Grønn sone: </b>De som var til stede på <span style="font-size: 15.3px;">Samfundet</span> lørdag og tirsdag bes nå om å teste seg for covid-19
Grønn sone: De som var til stede på Samfundet lørdag og tirsdag bes nå om å teste seg for covid-19

Påvist smitte på Samfundet

Besøkende som var til stede på Samfundet lørdag 24. oktober og tirsdag 27. oktober bes nå om å teste seg.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld opplyser Samfundet i en pressemelding om at en av de deres besøkende har fått påvist covid-19 smitte. Den smittede har vært i grønn sone på Samfundet (Edgar, Daglighallen og Selskapssiden) fra kl. 20.00 på lørdag og fra kl. 18.30 på tirsdag.

Ifølge leder ved Studentersamfundet Karen Mjør ber nå smittevernkontoret i Trondheim kommune besøkende om å teste seg for covid-19.

– Vi har hatt en besøkende som har fått påvist koronasmitte etter å ha vært hos oss. Personen var i den grønn sone både på lørdag og på tirsdag. Vi har god kontakt med smittevernkontoret, og de følger opp alle som var i sonen i det aktuelle tidsrommet, skriver Karen Mjør pressemeldingen.

LES OGSÅ: Student ved Fakultet for ingeniørvitenskap smittet

De ulike sonene har egne sporingssystemer som registrerer de besøkende. Det er snakk om til sammen 370 personer var innom sonen både lørdag og tirsdag. De blir nå kontaktet av smitteteamet til Trondheim kommune opplyser Mjør.

– Vi føler oss veldig sikre på at vi har et godt sporingssystem. Vi har oversikt over hvem som var der på den aktuelle dagen, som vi har delt med smittevernkontoret. Disse har også fått en egen mail fra oss der vi oppfordrer dem til å teste seg.

LES OGSÅ: Fikk støtte fra Fritt ord: Skal brukes til debatter og Samfundsmøte

Videre mener Mjør at smitten ikke har spredd seg videre til andre soner.

– Den smittede har bare vært på besøk i den ene sonen. Vi har derfor ingen grunn til å tro at smitten har spredd seg til besøkende i andre soner.