<b>Fornøyd: </b>– Det er utrolig flott at Samfundet og Fritt ord kan ha et godt samarbeid, forteller leder ved Studentersamfundet Karen Mjør.<b><br></b>
Fornøyd: – Det er utrolig flott at Samfundet og Fritt ord kan ha et godt samarbeid, forteller leder ved Studentersamfundet Karen Mjør.

Fikk støtte fra Fritt ord: Skal brukes til debatter og Samfundsmøte

Samfundet har kjent på de økonomiske konsekvensene av korona-pandemien. Nå har de fått innvilget 75 000 kroner i støtte fra Fritt ord.

Publisert

Samfundet har nylig fått innvilget en støtte til kommende arrangementer på hele 75 000 kroner, fra organisasjonen Fritt ord.

– Det er alltid stas med støtte, men ekstra stas når det kommer fra en organisasjon som Fritt ord, forteller leder ved Studentersamfundet Karen Mjør.

LES OGSÅ: Student ved Fakultet for ingeniørvitenskap smittet

Fritt ord er en organisasjon som jobber for å fremme ytringsfrihet og offentlig debatt i Norge.

– Det er et kvalitetsstempel på at vi har en god debattarena og tar opp viktige politiske tema, så vi er utrolig glad for og ha mottatt denne støtten, konstaterer Mjør.

Tøffe tider

Pengestøtten Samfundet mottar skal gå direkte til arrangementene.

– Vi sendte inn et budsjett over alle onsdagsdebatter og samfundsmøter så pengene går direkte til arrangeringen og gjennomføring av disse møtene, meddeler Mjør.

I følge Mjør vil disse midlene gjøre det enda enklerer å gjennomføre arrangeringen av dette.

LES OGSÅ: Eikrem-saken: Filter Nyheter felt i PFU for å ha brutt god presseetikk

– Vi hadde fortsatt å arrangere uansett, men dette gjøre det enda enklere i disse utfordrende tidene.

Samfundet har også kjent på konsekvensene av koronapandemien denne høsten. De har tidligere uttalt at de sliter økonomisk, derfor var det viktig å søke støtte fra Fritt ord.

– Det er veldig utfordrende tider for Samfundet om dagen. Vi fant ut at vi ikke bare ville søke om driftsstøtte men også konkret til arrangering av våre politiske møter, og da er jo Fritt ord helt særegen i sin klasse.

Mjør kan dermed meddele at hun er stolt over å samarbeide med en organisasjon som Fritt ord.

LES OGSÅ: Student kritisk til fysisk eksamen i emne med over 800 studenter.

– Det er utrolig flott at Samfundet og Fritt ord kan ha et godt samarbeid. Vi synes de gjør et utrolig viktig arbeid, som vi setter stor pris på, konstaterer Mjør.