Sit stenger ned store deler av kafévirksomheten
Også andre deler av Sits tilbud reduseres eller digitaliseres.
Digital undervisning, anbefalingen om hjemmekontor og regjeringens oppfordring til studenter om ikke å reise til studiebyen gjør at færre nå oppholder seg på campus.
– Grunnlaget for drift ved våre serveringssteder sterkt redusert, forteller Sit Direktør Audhild Kvam på Innsida.
Sit har derfor besluttet å stenge store deler av kafévirksomheten fram til 18. januar. De fleste ansatte ved Sit kafé er derfor blitt midlertidig permittert.
I høst besluttet Sit også å kutte 12,4 årsverk i forbindelse med digitalisering av kantiner og koronapandemien, noe som fikk fagforeningene til å reagere.
Til tross for situasjonen ønsker Sit likevel å ha et tilbud på de største campusene i Trondheim, Ålesund og Gjøvik. I Trondheim vil derfor Hangaren Catering på Gløshaugen fortsatt holde åpent. I tillegg vil kioskene på Gløshaugen og Dragvoll (Rapido) driftes med noe reduserte åpningstider.
Nedstengingen gjelder i første omgang fram til 18. januar, og hva som skjer etter det er fortsatt usikkert.
– Vår kafédrift vil i stor grad følge aktivitetsnivået på campus, og da er både graden av fysisk tilstedeværelse av studenter og ansatte avgjørende, sier Kvam.
LES OGSÅ: Regjeringens oppfordring til studentene skaper reaksjoner: – Beskjeden burde kommet tidligere.
Reduseringer i andre deler av Sits tilbud.
Også andre deler av Sits tilbud blir redusert eller midlertidig digitalisert.
- Studentsenteret på Gløshaugen og studenthusene i Ålesund og Gjøvik holdes stengt. Aktivitetshuset Loftet på Moholt vil fortsatt være åpent som lesesal på dagtid, men stenges for alle andre aktiviteter.
- Sits idrettssentre er fortsatt åpne men med begrensninger på antallet som trener i samme lokale og krav om to meters avstand. Alle aktiviteter i idrettshallen er avlyst, men det gjøres unntak for toppidrettsutøvere.
- Helsestasjonen for seksuell helse på Gløshaugen legesenter er midlertidig stengt. Studenter som ønsker å teste eller få behandling for kjønnssykdommer bes ta kontakt med fastlegen.
- Sits samtale og veiledningstilbud vil inntil videre i hovedsak foregå over telefon eller video. Det vil imidlertid fortsatt være mulig å møte rådgiver fysisk for en såkalt “walk and talk” der man går tur med veileder mens man snakker