<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VAKSINE I SOMMERFERIEN:</span> Per i dag planlegger Trondheim kommune å vaksinere byens studenter i sommermånedene juni og juli.
VAKSINE I SOMMERFERIEN: Per i dag planlegger Trondheim kommune å vaksinere byens studenter i sommermånedene juni og juli.

Vaksinesjefen i Trondheim:

Planlegger for vaksinering av yngre i løpet av juni og juli

Men de som reiser fra byen må belage seg på å vaksineres der de er.

Publisert

I følge Folkehelseinstituttets vaksinestatus vil yngre i Trondheim vaksineres i juni og juli, det skriver vaksinesjefen i Trondheim, Helge Garåsen i en SMS til Under Dusken. De fleste studenter faller inn under denne kategorien. Personer med økt risiko vil vaksineres i løpet av april.

I februar bekreftet Garåsen at studenter og andre som bor i Trondheim uten å være folkeregistrert i kommunen ville få tilbud om vaksine. Vaksineringen vil altså anslagsvis foregå i sommer, men de som har reist ut av byen i denne perioden må belage seg på å vaksineres der de befinner seg.

– Vi tenker å tilby vaksine til de som oppholder seg her så langt som mulig. De som har reist, må nok vaksineres der de er.

Tall fra Lånekassen bekrefter at 66 prosent av studenter som tar høyere utdanning i Trondheim i inneværende studieår, har folkeregistrert adresse et annet sted enn i kommunen.

LES OGSÅ: Vaksinér studentene før studiestart!

FHI: Det kommer mer info

Spørsmålet er hvordan studenter skal forholde seg til vaksinasjon i sommerferien, da flere reiser til sine hjemkommuner eller har sommerjobber i andre deler av landet. Preben Aavitsland, overlege i Områdeledelsen for Smittevern, miljø og helse ved Folkehelseinstituttet, skriver i en e-post at de vil komme med mer informasjon til landets studenter og kommuner.

– Det kan godt være at sommerferien for studentene har begynt når det er deres tur til å bli vaksinert. Da er mange studenter reist til hjemkommunen eller en annen kommune for sommerjobb. Vi vil derfor gi informasjon til landets studenter om hvordan de og kommunene skal forholde seg i denne situasjon, skriver han.

Han avslutter med å presisere at studentene foreløpig ikke selv skal ta kontakt med de aktuelle kommunene.