<strong>KREVENDE SITUASJON: </strong>Kommunedirektør Morten Wolden informerte formannskapet om utviklingen av koronasituasjonen i Trondheim de siste dagene under formannskapsmøtet onsdag.
KREVENDE SITUASJON: Kommunedirektør Morten Wolden informerte formannskapet om utviklingen av koronasituasjonen i Trondheim de siste dagene under formannskapsmøtet onsdag.

Kraftig økning i antall smittede

Onsdag ble det rapportert om 69 nye tilfeller i Trondheim. Disse tilfellene er i stor grad knyttet til studentmiljøet.

Publisert Sist oppdatert

69 personer testet positivt for covid-19 i Trondheim kommune tirsdag. Rundt 40 av disse kom inn sent tirsdag, og er ennå ikke avklart. Det skriver kommunen i en pressemelding onsdag formiddag.

– I Trondheim er det er det offisielle tallet 69, men vi vet at vi samtidig har nesten like mange positive hurtigtester og egentester som skal igjennom PCR-test, så det er et betydelig antall smittede i Trondheim. Veldig mye er knyttet til studentmiljøet, fortalte kommunedirektør Morten Wolden under onsdagens formannskapsmøte i Trondheim.

LES OGSÅ: Gjeninnfører enmetersregelen i undervisningen ved NTNU

Wolden sa videre at de oppfordringene og anbefalingene som formannskapet kom med i sommer og som ble repetert i juli, stort sett ikke følges. Han fortalte om personer med opp til 80 nærkontakter, og at det setter kommunens smittesporerne i en umulig situasjon.

Selv om mange av smittetilfellene er tilknyttet studentmiljøet, påpekte Wolden at det ikke bare er studentene som har vært dårlige på å følge anbefalingene den siste tiden.

– Det er ikke bare studentene som har senket guarden, det har egentlig alle.

Krevende situasjon

Wolden understreket at de har vært bedre forberedt på årets fadderuke enn det de var i fjor, med god dialog mellom kommunen, linjeforeningene og NTNU. Likevel er det mange smittetilfeller som kan tilskrives årets fadderuke. Kommunedirektøren forteller at situasjonen er krevende.

– Det er en alvorlig situasjon og det er mer krevende å håndtere nå enn det det har vært tidligere. Situasjonen er den at det ikke er mange som blir alvorlige syke, det er ofte milde symptomer, samtidig kan vi ikke risikere å miste kontrollen.

Formannskapet skal møtes til ekstraordinært møte torsdag 12.00 for å stemme over eventuelle forslag til innstramminger, skriver Universitetsavisa.

Under Dusken kommer tilbake med mer.