Slik tar du en selvtest!

Har du fått utdelt en selvtest for korona på campus og lurer på hvordan du skal teste deg? Fortvil ikke, Under Dusken er her for å hjelpe deg.

Publisert

Først og fremst er det viktig å vite at det finnes en video på kommunens nettsider om hvordan testen utføres og alle selvtester kommer med en QR kode man kan skanne for instruksjoner. Denne artikkelen er en rask guide.

I tillegg er ikke hjemmetester og hurtigtester like sikre som en standard PCR-test - du kan fortsatt ha korona selv om testen er negativ. Selvtester er ment som en pekepinn og kan hjelpe til med å avsløre om du er smittet. Dersom testen er positiv må du sende mail til [email protected], og ta en PCR-test så fort som mulig.

LES OGSÅ: Vil masseteste studentene på nytt

Slik gjøres det:

1. Utstyret du fikk utdelt må ligge i romtemperatur i 15 minutter før det brukes.

2. Vask hendene før du åpner pakningen. Ta ut testen.

3. Det skal være en tørkemiddelpakke inni pakningen. Kulene må være gule for at testen skal være gyldig. Dersom kulene er en annen farge, kan ikke testen brukes.

4. Pakken skal det være en pinne. Denne skal føres to til tre centimeter opp i nesen og roteres rundt i omtrent ti sekunder i hvert nesebor.

5. Dermed skal testpinnen røres om i røret med veske ti ganger. Klem på svampen til testpinnen gjennom plastikken, før du tar ut pinnen og setter korken på røret med spissen opp.

6. Du skal dryppe fire dråper i sirkelen på testbrikken. Testbrikken skal da ikke flyttes på.

7. Etter dette må du vente i 15 minutter før resultatet skal være klart. Du skal vente i maksimum 30 minutter.

8. Ser du kun én strek er du heldig, ettersom det betyr at testen ikke har funnet tegn på koronavirus. Er testen positiv derimot, må du sende mail til [email protected] så fort som mulig og bestille en PCR-test.

Husk at selvtester kan være misledende og gi en falsk trygghet, siden de ikke er helt riktige. Dersom du har symptomer på korona eller har vært i nærkontakt med en smittet, må du ta en PCR-test. Det kan bestilles på kommunens hjemmesider.

LES OGSÅ: På tide å legge fordommene dine mot studenter på hylla

Powered by Labrador CMS