GIR UNNTAK: Regjeringen beholder den generelle anbefalingen om å holde én meters avstand, men gir unntak for høyere utdanning.

Regjeringen:

Unntak for enmetersregelen i høyere utdanning

Regjeringen presenterte lettelser i koronatiltak tirsdag kveld. Nå legges det opp til at studentene skal få en normalisert studiehverdag tilbake igjen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld annonserte regjeringen at de fjerner svært mange av smitteverntiltakene som ble innført før jul, blant annet skjenkestopp, krav om bordservering og antallsbegrensninger på gjester hjemme. Samtidig beholder regjeringen noen av smitteverntiltakene, som anbefalingen om å holde én meters avstand og bruk av munnbind der man ikke kan holde meteren. Men:

– Vi gjør viktige unntak fra enmetersregelen i skoler, høyere utdanning og på arrangementer med faste, tilviste plasser, fortalte statsminister Jonas Gahr Støre under pressekonferansen.

Det betyr at anbefalingen om å holde én meters avstand kan fravikes ved undervisningssammenheng. Tiltakene vurderes på nytt senest 17. februar.

LES OGSÅ: Pizza, hasj og yoga - velkommen til isolasjonshotell

NSO-leder: -Skikkelig gode nyheter

FORNØYD: NSO-leder Tuva Todnem Lund forteller at regjeringen nå har levert på det NSO har etterlyst.

– Dette er skikkelig gode nyheter! Det betyr at studentene kan komme tilbake på campus igjen. Nå har regjeringen levert på akkurat det vi har etterlyst, forteller leder av norsk studentorganisasjon Tuva Todnem Lund.

Hun fortsetter:

– Nå krever vi bare at institusjonene fortsetter å legge til rette for at aktivitet på campus kan foregå på en trygg måte, slik at studentene føler seg ivaretatt i undervisningssituasjonen.

Powered by Labrador CMS