DEBATT:

Vi skal få en dag i mårå

Før eller senere skal det bli mulig å være student igjen.

Publisert Sist oppdatert

Siden mars har det vært kjipt å være student. Svekket utdanningskvalitet og dårlig læringsmiljø på trange hybler gjør det vanskelig å lære, og mange sliter med en følelse av isolasjon og ensomhet. Studenter faller mellom to stoler i velferdsstaten ved bortfall av deltidsjobb og hvis ikke en krisepakke snart er på plass, vil det bety økonomisk krise for mange. Samtidig har boomerkommentariatet ut av projeksjon anklaget oss for å være sutrete, egoistiske superspredere.

DEBATT: Kjære Erna: Vi leser til eksamen

Studietiden er for mange den beste i livet. Da jeg kom til Trondheim, gledet jeg meg enormt til å være student i Norges beste studieby, selve studiene var bare en bonus. Å være student er så mye mer. Man skal flytte for seg selv, finne seg selv, flørte, lære av noen feil, oppdage artister før alle andre på Knaus og få venner for livet. Denne delen av studenttilværelsen er et enormt savn for de av oss som rakk å oppleve det, men jeg synes også utrolig synd på dere førsteklassinger som ikke har fått oppleve det ennå.

Heldigivs er det lys i enden av tunnelen. Vaksineringen er i gang, og før eller senere skal det bli mulig å være student igjen. Når alt dette er over, håper jeg at studentmassen tar igjen den tapte tiden med en fest uten sidestykke. Det er uhyre viktig at vi fortsetter å kjempe for et bedre studentliv under pandemien, men jeg håper også vi kan løfte blikket og bruke savnet av hvordan det var før og erfaringene vi har fått under pandemien, til å sørge for at studentlivet etter korona blir bedre enn noen gang.

LES OGSÅ: Opplever samskipnadens koronakommunikasjon som vanskelig i «verdens største studentkollektiv»

Engasjer deg. Gjennom studentmiljøet har vi en unik mulighet til å forme og påvirke hverdagen til medstudentene våre. Studentfrivilligheten skal sørge for et fantastisk fritidstilbud for alle. Studentdemokratiet skal kjempe for utdanningskvaliteten, rettighetene og læringsmiljøet dere fortjener og at frivilligheten skal få sin plass på campus.

Uansett hvor du engasjerer deg, om det så er i Studenttinget, Studentrådet, Studentersamfundet, NTNUI eller linjeforeningen, så håper jeg du engasjerer deg. Det kommer du ikke til å angre på.

LES OGSÅ: Kommuneoverlegens råd til store studentkollektiv

Inntil da, pass på hverandre og deg selv, følg smittevernreglene og grip muligheten til å påvirke Norges beste studentmiljø. Hvis jeg kan påkoste meg selv en keitete sitering: «La ikke byen få ro, men la den få merke den er en studenterby.»

Andreas Knudsen Sund er tidligere medlem av Studentmediene i Trondheim.

Powered by Labrador CMS