Et mer inkluderende studentmiljø: Martine Louise Skulstad, Kornelia Hagberg og Sara Berg-Westskogen (f.v) har prøvd å få flere sosionomstudenter til å engasjere seg i linjeforeninga.

Linjeforening på Tunga vant pris for inkludering

Linjeforeningen Socialis ble tildelt prisen under årets Studiebykonferanse.

Publisert Sist oppdatert

«Student inclusion award» blir delt ut på Studiebykonferansen av frivillighetsgruppen StudyTrondheim til en studentforening som har utmerket seg i arbeidet med å ivareta det psykososiale miljøet blant studentene.

I år gikk prisen til Socialis, linjeforeningen for sosionomstudentene på NTNU, med seierssalutt av Strindens Promenade Orchester.

–Dette var ikke forventet, men vel fortjent synes jeg! Vi har jobbet veldig mye, spesielt med Førstisuka, forteller leder Kornelia Hagberg i linjeforeningen.

Det var tidligere leder Martine Louise Skulstad og Stina Helgetveit som kom opp med ideen om «Førstisuke», som skulle være en erstatning for fadderopplegget som ble begrenset av pandemien. Utarbeidelsen kom fra daværende arrangementsansvarlig Mathilde Sundt Müller og Kornelia Hagberg.

–Vi opplevde at flere ønsket å bli bedre kjent med klassen, men ikke fikk gjort noe sammen. Det var alltid noen som ikke møtte opp på arrangementer. Så da bestemte vi oss for å lage en slags «fadderuke nummer to». Vi tok det opp i styret, og alle var supergira, forteller Skulstad.

LES OGSÅ: Sabla bra Nabla

En motivasjon til videre arbeid

Initativet var en stor suksess, og det er besluttet å gjøre det til en årlig begivenhet. Neste Førstisuke er allerede etter påske. Skulstad forteller at linjeforeningen også legger opp til et mangfoldig tilbud gjennom året i form av strikking eller quizkvelder, tur, bading og fotball, i tillegg til å spise grøt i kantina hver jul.

–Linjeforeningen bygger på yrkesverdiene våre som sosialarbeidere. Inkludering og medmenneskelighet er viktig for oss, og dette tar vi med oss i arrangementene våre. Vi har som regel minst ett arrangement i uka, ofte mer.

Hagberg forteller at de setter pris på anerkjennelsen prisen gir.

–Vi har lett for å føle oss litt usynlige, ettersom det er nesten ingen som vet om hverken Tunga eller studiet vårt. Men vi liker at engasjementet vårt blir verdsatt, og håper at det kan inspirere andre linjeforeninger til å satse mer på lavterskeltilbud, sier Hagberg.

Sammen med prisen følger også et beløp på 20 000 kr. Dette settes stor pris på av linjeforeningen som sliter med liten plass og trang økonomi.

Under Dusken opplyser om at Martine Louise Skulstad også har verv i Studentmediene.

Powered by Labrador CMS