Magnus Bechmann – Uneasy Pt. 2

Bechmanns todelte prosjekt Uneasy er nå utgitt i sin helhet, noe som gir god grunn til smile.

Publisert Sist oppdatert

Magnus Bechmann fra Bærum slapp tidligere i år første del av en serie av to EP-er, Uneasy Pt. 1. En snerten fem spor lang EP som med sin gitarbaserte indiesound imponerte stort. Nå er tiden moden for å få høre andre del av prosjektet, som består av fire nye låter.

Uneasy Pt. 2 er et deilig supplement til første del. Introduksjonssporet, «Hours», passer godt som overgangen mellom de to platene. Låtas raske rytme løfter stemningen fra en sangtekst om å være sliten, og gjør den munter å lytte til likevel.

Hvor del én kunne ha et mer mekanisk lydbilde med ulike effekter over vokalen som skapte en god dynamikk i låtene, skiller Pt. 2 seg noe i stemningen som skapes idet du lytter til låtene. «Out of Sight» er i likhet med «Hours» ei oppmuntrende og gøy låt. Nå er imidlertid Bechmanns vokal tydeligere, i den betydning at det ikke er brukt effekter over den. Ikke like mystisk denne gangen, men absolutt et fint supplement til å skape større variasjon i lydbildene Uneasy byr på.

Les også: I AM HORUS - Devil Inside

«Time Machine» gir den mekaniske følelsen igjen, og peker seg ut som et høydepunkt på Bechmanns nye EP. Sounden i låta kan i første omgang gi assosiasjoner til tidligere utgivelser fra den norske gruppa Team Me på grunn av sin eksperimentelle kombinasjon av ulike instrumenter og vokal.

Uneasy Pt. 2 avsluttes med en mer nedstrippet og behagelig «As Long as I Know My Name». Den reflekterte og drømmende låta runder av den todelte EP-en med glans. Bechmanns Uneasy-prosjekt byr på en stor bredde av hans kvaliteter, og gir god grunn til å ønske oss artisten til Trondheim for å spille live.

(Magnus Bechmanns bror og bandmedlem er tidligere PBK-medlem i Studentmediene).