Anmeldelse:

I AM HORUS – Devil Inside

30. Oktober kom Trondheimsbandet I AM HORUS ut med debutplata si Devil Inside, og den treffer hardt.

Publisert Sist oppdatert

Metalcore kan ofte bli repetitivt, men det I AM HORUS har kommet opp med er piffet opp med flere progressive riff. Blandingen holder det spennende mens man får høre vokalisten ergre seg over at han ble neglisjert og oversett da han trengte det mest.

Den noe melankolske førstelåta «Scars» setter scenen og gir oss en lang oppbygning før bandet slår seg løs. Fra her tar det ikke lang tid før låta «Psycho» starter og på tradisjonelt metalcorevis blir vi møtt med et breakdown. Heldigvis går I AM HORUS utenom standarden og benytter seg av mange ukjente og uvanlige lydeffekter.

LES OGSÅ: Dorian Electra - My Agenda

Senere kommer låta «Orphan» og her ønsker bandet å virkelig drive inn poenget at de også er progressive. Etter et breakdown blir vi møtt med et interessant riff som flere ganger avbryter seg selv og starter på nytt. Mot slutten kommer en spennende gitarsolo som minner om en raskere versjon av den i «Bleed» av Meshuggah. Dette er sydd sammen på en fantastisk måte og gir oss det definitive høydepunktet på plata.

«Broken State» markerer starten av del to på plata. Tempoet senkes og musikken føles noe mer trist, men vi blir fortsatt servert låter som får oss til å sitte på kanten av stolen. «Awake» er et godt eksempel på dette hvor et rytmisk progressivt riff alltid får oss til å lure på hva som vil skje. Når sistelåta «I Am» sakte kommer inn får vi endelig muligheten til å puste lettet ut. Outroen ligner svært på introen og gir oss en følelse av at vi er tilbake der vi var, men stemningen forteller oss at ting har endret seg.

LES OGSÅ: Juni Habel – All Ears

I AM HORUS har med Devil Inside levert en solid plate uten noen tydelige svake punkter. Bruken av sirkelkomposisjon når det kommer til intro og outro gir oss en god plate pakket inn med omhu.