Oppskrift:

Gresk gyros

Vi sier ikke nei til en gresk aften i mars.

Publisert Sist oppdatert

Ingredienser

2-­3 kyllingfileter

Pitabrød eller libabrød

Marinade:

2 store hvitløksfedd

2 ss sitronsaft

1 ss olivenolje

2 ss gresk yoghurt

1 ss oregano

1 ts salt

Litt pepper

Tzatziki:

1 agurk

2 dl gresk yoghurt

1 ts sitronsaft

1 ts olivenolje

1 fedd hvitløk

Litt salt og pepper

Salat:

2 tomater

2 agurker

½ rødløk

Litt salt og pepper

Det var en gang da man kunne sette seg på et fly med en koffert full av badetøy, sommerkjoler og solkrem uten å bekymre seg for å bli smittet av et virus som startet en hel pandemi. Når frosne nordmenn pakker kofferten for å reise sørover, er Hellas et av landene vi helst drar til. Den greske maten har smaker som gjør ethvert måltid til en fest, og denne gyrosen er intet unntak. I oppskriften er det brukt kylling, men andre typer kjøtt fungerer like fint. Dersom du ikke spiser kjøtt, kan det fint byttes ut med for eksempel kikerter.

Marinaden

1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg den i en brødpose eller lignende. Legg kyllingen oppi og pass på at den er dekket av marinaden. Marinér i minst to timer. For et optimalt resultat bør kyllingen marineres i tolv timer, så dette er noe du også kan gjøre kvelden før.

Tzatziki

2. Snitt agurken i to på langs. Bruk ei teskje til å skrape ut frøene. Riv agurken grovt med et rivjern.

3. Legg agurken i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland. Sett av i rundt 20 minutter slik at smakene blandes.

Salat

4. Kutt opp grønnsakene i ønsket størrelse og bland sammen.

Kyllingen

5. Varm olivenolja i ei stekepanne på medium varme.

6. Stek kyllingen i rundt tre minutter på hver side til den blir gyllen og gjennomstekt.

7. La den hvile i rundt fem minutter før du skjærer den opp i mindre biter.

Til slutt tar du salat, tzatziki og kylling i varmt libabrød eller pita og servér.