
Oppskrift:
Gresk gyros
Vi sier ikke nei til en gresk aften i mars.
Det var en gang da man kunne sette seg på et fly med en koffert full av badetøy, sommerkjoler og solkrem uten å bekymre seg for å bli smittet av et virus som startet en hel pandemi. Når frosne nordmenn pakker kofferten for å reise sørover, er Hellas et av landene vi helst drar til. Den greske maten har smaker som gjør ethvert måltid til en fest, og denne gyrosen er intet unntak. I oppskriften er det brukt kylling, men andre typer kjøtt fungerer like fint. Dersom du ikke spiser kjøtt, kan det fint byttes ut med for eksempel kikerter.
Marinaden
1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg den i en brødpose eller lignende. Legg kyllingen oppi og pass på at den er dekket av marinaden. Marinér i minst to timer. For et optimalt resultat bør kyllingen marineres i tolv timer, så dette er noe du også kan gjøre kvelden før.
Tzatziki
2. Snitt agurken i to på langs. Bruk ei teskje til å skrape ut frøene. Riv agurken grovt med et rivjern.
3. Legg agurken i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland. Sett av i rundt 20 minutter slik at smakene blandes.
Salat
4. Kutt opp grønnsakene i ønsket størrelse og bland sammen.
Kyllingen
5. Varm olivenolja i ei stekepanne på medium varme.
6. Stek kyllingen i rundt tre minutter på hver side til den blir gyllen og gjennomstekt.
7. La den hvile i rundt fem minutter før du skjærer den opp i mindre biter.
Til slutt tar du salat, tzatziki og kylling i varmt libabrød eller pita og servér.
Sulten? Her er flere oppskrifter fra Under Dusken:
-
Pannestekt laks med mangosalsa
Det beste med denne retten er at den smaker like godt som den ser ut!
-
Aldri nok gnocchi
-
Lettvint linsegryte på 15 minutter
Denne linsegryta er kjempegod og lager så og si seg selv.
-
Bibimbap til bords
Bibimbap har gradvis blitt en mathallslager over hele landet. Imponer med denne studentvennlige versjonen av den koreanske retten.
-
Maten var i hvert fall ikke bedre før
Forskning- og forbrukerredaksjonen har testet én rett hver fra 50-, 60-, 70-, og 80-tallet. Ikke alle falt i smak, men noen retter vil nok finnes på norske middagstallerkener om 50 år også.
-
Lady Goldenglow gløder igjen
Hvis du ikke er lei av søtsaker etter julen, er dette en fin kake å sparke i gang det nye året med.