Kremet pasta med fisk og fennikel

Matspalte:

Denne pastaretten er perfekt for en student i farten som forsøker å leve det sunne og sparsommelige liv.

Publisert

Ingredienser:

  • 250 g laks i terninger
  • 1 mellomstor fennikel i terninger
  • 1 vårløk i tynne skiver
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 dl crème fraîche
  • Lime- eller sitronsaft etter smak
  • Salt og pepper
  • 200 g pasta

Semesterets forelesninger, deltidsjobber og studentverv er i full anmarsj. Med travle hverdager og kortere pauser imellom, kan det være fristende å ty til usunne ferdigløsninger. Et alternativ til dette er å unne seg denne enkle og friske smaksbomben: kremet pasta med fisk og fennikel.

Denne oppskriften gir to porsjoner og tar cirka 25 minutter.

Fremgangsmåte:

  1. Kok pasta som anvist på pakken.

  2. Fjern eventuelt skinn og bein fra laksen og krydre med salt og pepper.
  3. Stek vårløk og fennikel i en dyp stekepanne på middels varme til fennikelen er myk og ha i hvitløk. Legg dette til side.
  4. Stek laks i stekepannen på middels varme og tilsett grønnsakene når laksen er gjennomstekt.
  5. Skru ned varmen og ha i sitrussaft, salt og pepper etter smak.
  6. Bland inn crème fraîche og tilsett ferdig pasta i stekepannen.

Server med litt ekstra sitrussaft på toppen.

Powered by Labrador CMS