Hvordan arrangere middagsselskap

Ta et steg inn i voksenlivet med vår oppskrift på det perfekte middagsselskap.

FORTJENER EN STJERNE: Denne middagen hører hjemme i speilsalen på Britannia.

Studenttilværelsen kan by på helgeplaner med repeterende innhold. Det kan ofte ha tvilsomme konsekvenser for dagen(e) som følger. Da kan det være lett å glemme at å samles rundt middagsbordet kan være minst like sosialt som en fest. Derfor vil vi oppfordre til å gripe forkleet fatt og samle gjengen til en smakfull helaften.

Menyen 

Å lage mat til flere kan virke stressende. Derfor er vårt viktigste tips til menyen å ikke legge listen for høyt. Ofte kan en liten vri på våre enkle favoritter være nok til å imponere sultne gjester. Når man utvikler menyen, er det også verdt å merke seg eventuelle allergier blant gjestene. Under Duskens oppsiktsvekkende høye prosentandel cøliakere gjør at denne menyen er utviklet med hensyn. Til vårt selskap ville vi ønske våren velkommen. Derfor gikk vi for oppskrifter som kan gi gjestene en følelse av lysere tider. 

Bordsetting 

Å dekke bordet er kanskje den morsomste oppgaven. Her kan man være kreativ med valg av duk, servietter og lys. Et godt tips her vil være å dekke bordet i samsvar med menyens tema. Derfor har vi gått for blomster og lyse farger. Hvis du vil gjøre det lille ekstra, kan bretting av serviettene være en enkel måte å imponere på. Det er lite som skal til for å gjøre serveringen mer spennende enn du gjør din egen hverdagsmiddag. For å unngå stress og sørge for en hyggelig atmosfære fra første sekund, anbefaler vi å dekke bordet før du begynner på maten. Dette gir deg god tid til å prøve deg frem med bordsettingen før gjestene kommer.

Honningglasert laks

Oppskriften gir 8 porsjoner og tar omtrent 20 minutter. 

Ingredienser: 

8 laksefileter 

1 ss salt 

1 ss pepper 

1 ss paprikapulver 

6 ss smør 

1 ss olivenolje 

3 ss vann 

3 ss soyasaus (glutenfri) 

1 dl honning 

1 lime 

Fremgangsmåte: 

1. Krydre laksefiletene med salt, pepper og paprikapulver på hver side. 

2. Ha smør og olivenolje i en panne. Når smøret har smeltet, tilsetter du vann, soyasaus, honning og limesaft. 

3. Stek blandingen på middels varme til sausen blir varm. Ha så laksefiletene i pannen. 

4. Stek på hver side i omtrent fem minutter eller til filetene blir gylne.

Mangosalat

Ingredienser: 

2 mango 

2 avokado 

1 rødløk 

1 chili 

Lime 

Koriander 

Fremgangsmåte: 

1. Kutt mango, avokado og rødløk i små biter. 

2. Finhakk chili og riv koriander. 

3. Bland sammen og skvis limesaft over.

Sitronsorbet

Oppskriften gir 8 porsjoner. 

Ingredienser: 

2 dl vann 

3 dl sukker 

4 dl sitronsaft (ca. 4 sitroner) 

2 eggehviter 

Fremgangsmåte: 

1. Varm opp vann, sukker og sitronsaft i en kjele. Rør til sukkeret løser seg opp. 

2. Sil blandingen og ha den i en boks. La blandingen avkjøles, og sett den i fryseren over natten. 

3. Neste dag: Pisk eggehvitene til stivt skum. 

4. Skrap opp sitronblandingen og ha den i en bolle sammen med eggehvitene. Pisk til det blander seg godt. 

5. Sett isen i fryseren i minst én time. 

6. Topp med jordbær før servering.

Powered by Labrador CMS