Matspalte

Kjøleskapsgrøt

Ikke stress over frokost som må lages og lunsj som må pakkes; den er allerede ferdig i kjøleskapet og klar til å nytes!

Publisert Sist oppdatert

Ingredienser:

4 dl Biola naturell

2 dl lettkokte havregryn

4 ss chiafrø

Kjøleskapsgrøt er i grunnen veldig enkelt å lage og krever svært lite av både deg og kjøkkenutstyret. Kaldgrøten kan lages med nærmest grenseløse variasjoner. Akkurat disse to variantene så dagens lys da hyllen med dato-varer til halv pris inneholdt både de våte og tørre ingrediensene.

Oppskriften tilsvarer cirka to porsjoner.

- Variant 1: 2 dl frosne bær En håndfull rosiner* Cottage cheese (til topping) Granola for krunsj (til topping)

- Variant 2: 1 revet eple 1⁄2–1 ts kanel En håndfull rosiner* Flytende honning (til topping) Nøtter eller mandler (til topping)

*Du kan fint bruke mer rosiner om det faller i smak, men husk at rosiner også suger til seg væske, så tilsett i så fall litt ekstra væske

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen ingrediensene i grunnoppskriften og tilsett resterende ingredienser etter hvilken variant du ønsker å lage. Rør godt sammen.

2. Hell blandingen over i porsjonsbeger, syltetøyglass, skåler eller hva du måtte ha tilgjengelig, og sett dem i kjøleskapet over natten eller minimum fem til seks timer.

3. Ta ut grøten, ha på ønsket topping og nyt!

Tips: Grøten holder seg godt i kjøleskapet, og kan derfor forberedes for flere dager om gangen.

LES OGSÅ: Her finner du den beste kantinematen

Powered by Labrador CMS