Matspalte
Kjøleskapsgrøt
Ikke stress over frokost som må lages og lunsj som må pakkes; den er allerede ferdig i kjøleskapet og klar til å nytes!
Kjøleskapsgrøt er i grunnen veldig enkelt å lage og krever svært lite av både deg og kjøkkenutstyret. Kaldgrøten kan lages med nærmest grenseløse variasjoner. Akkurat disse to variantene så dagens lys da hyllen med dato-varer til halv pris inneholdt både de våte og tørre ingrediensene.
Oppskriften tilsvarer cirka to porsjoner.
- Variant 1: 2 dl frosne bær En håndfull rosiner* Cottage cheese (til topping) Granola for krunsj (til topping)
- Variant 2: 1 revet eple 1⁄2–1 ts kanel En håndfull rosiner* Flytende honning (til topping) Nøtter eller mandler (til topping)
*Du kan fint bruke mer rosiner om det faller i smak, men husk at rosiner også suger til seg væske, så tilsett i så fall litt ekstra væske
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen ingrediensene i grunnoppskriften og tilsett resterende ingredienser etter hvilken variant du ønsker å lage. Rør godt sammen.
2. Hell blandingen over i porsjonsbeger, syltetøyglass, skåler eller hva du måtte ha tilgjengelig, og sett dem i kjøleskapet over natten eller minimum fem til seks timer.
3. Ta ut grøten, ha på ønsket topping og nyt!
Tips: Grøten holder seg godt i kjøleskapet, og kan derfor forberedes for flere dager om gangen.
LES OGSÅ: Her finner du den beste kantinematen
Related articles
-
Stor Lyche når ramen står på menyen
Var du ikke på ramenhelg på Lyche? Frykt ikke, her er oppskriften!
-
Seigt, søtt og salt: En kjærlighetserklæring til bagelen
Fra egen fagforening til masseprodusert favoritt. Dette er bagelenes lange reise til mitt kjøkken.
-
Studentsikker smørbrødklassiker
Er du lei av timevis på kjøkkenet og fet julemat? Denne oppskriften er like fet, men i det minste rask.
-
Christians spesial
Drøm deg bort til varmere strøk med denne herlige oppskriften på stekt ris.
-
Biff bearnés med trøfler og pils
Er du lei av at Under Duskens matspaltister reduserer deg til en fattig student med dårlig tid? Her får du dyr, digg mat som tar lang tid å lage. Fordi du fortjener det.
-
Hvit lompelasagne med kylling
Lompelasagnen er den perfekte restemiddagen for en hektisk hverdag.