Matspalte
Kjøleskapsgrøt
Ikke stress over frokost som må lages og lunsj som må pakkes; den er allerede ferdig i kjøleskapet og klar til å nytes!
Kjøleskapsgrøt er i grunnen veldig enkelt å lage og krever svært lite av både deg og kjøkkenutstyret. Kaldgrøten kan lages med nærmest grenseløse variasjoner. Akkurat disse to variantene så dagens lys da hyllen med dato-varer til halv pris inneholdt både de våte og tørre ingrediensene.
Oppskriften tilsvarer cirka to porsjoner.
- Variant 1: 2 dl frosne bær En håndfull rosiner* Cottage cheese (til topping) Granola for krunsj (til topping)
- Variant 2: 1 revet eple 1⁄2–1 ts kanel En håndfull rosiner* Flytende honning (til topping) Nøtter eller mandler (til topping)
*Du kan fint bruke mer rosiner om det faller i smak, men husk at rosiner også suger til seg væske, så tilsett i så fall litt ekstra væske
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen ingrediensene i grunnoppskriften og tilsett resterende ingredienser etter hvilken variant du ønsker å lage. Rør godt sammen.
2. Hell blandingen over i porsjonsbeger, syltetøyglass, skåler eller hva du måtte ha tilgjengelig, og sett dem i kjøleskapet over natten eller minimum fem til seks timer.
3. Ta ut grøten, ha på ønsket topping og nyt!
Tips: Grøten holder seg godt i kjøleskapet, og kan derfor forberedes for flere dager om gangen.
LES OGSÅ: Her finner du den beste kantinematen
Related articles
-
Rykende varme drikker som varmer sjelen
Kos deg litt ekstra med denne kurante kakaoen, lune latten og knakende gode kaffen.
-
Skummelt godt med gresskar- og søtpotetsuppe
Selv om oktober er over, så er gresskar fortsatt like godt.
-
Festmåltid for magen, øynene og hjertet
Vis solidaritet og hedre de levantinske tradisjonene med en storslått meze.
-
På leting etter skogens gull
For en som kan lite om sopp, kan det være skremmende å begi seg ut i skogen på leting etter dagens middag. Her er noen tips og triks om du tør å prøve.
-
Engelskinspirerte frokostburgere
Det eneste som er verre enn å være fyllesyk, er å være fyllesyk alene. Våkne derfor opp til felles dagen-derpå-frokost.
-
Øl-vott til påskelekene
Sol, raske briller, afterski og ikke minst påskeferien nærmer seg med stormskritt.