
Matspalte
Kjøleskapsgrøt
Ikke stress over frokost som må lages og lunsj som må pakkes; den er allerede ferdig i kjøleskapet og klar til å nytes!
Kjøleskapsgrøt er i grunnen veldig enkelt å lage og krever svært lite av både deg og kjøkkenutstyret. Kaldgrøten kan lages med nærmest grenseløse variasjoner. Akkurat disse to variantene så dagens lys da hyllen med dato-varer til halv pris inneholdt både de våte og tørre ingrediensene.
Oppskriften tilsvarer cirka to porsjoner.
- Variant 1: 2 dl frosne bær En håndfull rosiner* Cottage cheese (til topping) Granola for krunsj (til topping)
- Variant 2: 1 revet eple 1⁄2–1 ts kanel En håndfull rosiner* Flytende honning (til topping) Nøtter eller mandler (til topping)
*Du kan fint bruke mer rosiner om det faller i smak, men husk at rosiner også suger til seg væske, så tilsett i så fall litt ekstra væske
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen ingrediensene i grunnoppskriften og tilsett resterende ingredienser etter hvilken variant du ønsker å lage. Rør godt sammen.
2. Hell blandingen over i porsjonsbeger, syltetøyglass, skåler eller hva du måtte ha tilgjengelig, og sett dem i kjøleskapet over natten eller minimum fem til seks timer.
3. Ta ut grøten, ha på ønsket topping og nyt!
Tips: Grøten holder seg godt i kjøleskapet, og kan derfor forberedes for flere dager om gangen.
LES OGSÅ: Her finner du den beste kantinematen
Related articles
-
Hvit lompelasagne med kylling
Lompelasagnen er den perfekte restemiddagen for en hektisk hverdag.
-
Farmors pavlova
17. mai nærmer seg og er her fortere enn man tror. Pavlova er en passende, enkel og billig kake til nasjonaldagen.
-
Solgule påskeboller
Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.
-
Helt bananas!
Her er et enkelt bananbrød for å slukke søtsuget ditt.
-
Kremet pasta med fisk og fennikel
Denne pastaretten er perfekt for en student i farten som forsøker å leve det sunne og sparsommelige liv.
-
RISOTTO MED SOPP OG SPINAT
Lyst å imponere på kjøkkenet uten å blakke deg fullstendig? Prøv deg på denne stødige retten som fungerer like godt til deit som komfortmat en sliten søndagskveld.