Matspalte
Kjøleskapsgrøt
Ikke stress over frokost som må lages og lunsj som må pakkes; den er allerede ferdig i kjøleskapet og klar til å nytes!
Kjøleskapsgrøt er i grunnen veldig enkelt å lage og krever svært lite av både deg og kjøkkenutstyret. Kaldgrøten kan lages med nærmest grenseløse variasjoner. Akkurat disse to variantene så dagens lys da hyllen med dato-varer til halv pris inneholdt både de våte og tørre ingrediensene.
Oppskriften tilsvarer cirka to porsjoner.
- Variant 1: 2 dl frosne bær En håndfull rosiner* Cottage cheese (til topping) Granola for krunsj (til topping)
- Variant 2: 1 revet eple 1⁄2–1 ts kanel En håndfull rosiner* Flytende honning (til topping) Nøtter eller mandler (til topping)
*Du kan fint bruke mer rosiner om det faller i smak, men husk at rosiner også suger til seg væske, så tilsett i så fall litt ekstra væske
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen ingrediensene i grunnoppskriften og tilsett resterende ingredienser etter hvilken variant du ønsker å lage. Rør godt sammen.
2. Hell blandingen over i porsjonsbeger, syltetøyglass, skåler eller hva du måtte ha tilgjengelig, og sett dem i kjøleskapet over natten eller minimum fem til seks timer.
3. Ta ut grøten, ha på ønsket topping og nyt!
Tips: Grøten holder seg godt i kjøleskapet, og kan derfor forberedes for flere dager om gangen.
LES OGSÅ: Her finner du den beste kantinematen
Related articles
-
Spiselig kultur på Lyche
Under UKA kunne man lære seg surdeigskunsten fra Trondheims egne Kulturgutta. De deler videre hemmeligheten bak den urgamle brødbakingsmetoden.
-
Savoring simplicity: The art of Italian cooking across borders
Food is one of the most tangible ways culture travels. Exchange students often bring their culinary traditions with them, turning shared meals into moments of cultural exchange.
-
Ta deg en lammebolle
Besøket risikerer bakoversveis og hakeslepp. Ingen kan si nei takk til tre ulike retter laget av sesongens beste råvarer.
-
En kjærlighetserklæring til hyttekost
Ullsokker, frisk fjelluft og en gryte med real norsk husmannskost vil gjøre at både kropp og sjel finner ro.
-
Alternative proteiner – fra nisjesak til klimaløsningen
Alternative proteinkilder blir stadig mer populære som kjøttalternativ, men brukes fortsatt av en liten del av befolkningen. En gruppe studenter har derfor tatt saken i egne hender
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.