— Anden smaker som om den nettopp har vraltet ut fra dammen

Jossa leverer Trondheims beste budsjettmiddag.

Publisert

Ikke at det er noen overraskelse. Spisestedet i Bergs gamle maskinhall på Lilleby drives av gjengen bak Credo – en restaurant som har opplevd et dryss av Michelinstjerner. En type etablissement som til tross for sin velfødde maskot ikke er kjent for rause porsjoner.

Jossa

Ladeveien 9 på Lilleby

Vi spiste: And, tartar, brødpudding og ostetallerken.

Pris: 160-240 kroner for en hovedrett.

Studentrabatt: Nei

Klientell: Spenner fra svett slask til stivpynta påfulgl.

Innsidetips: Spis flere retter for å bli mett.

TERNINGKAST:

Miljø: 5

Service: 6

Meny: 6

Mat for pengene: 5

Total: 6

Det samme kan sies om Jossa. Tallerknene foran Gastromat og Herbamare er ikke velfylte, men smakene på hovedrettene er det lite å si på.

— Denne anden smaker som om den nettopp har vraltet ut fra dammen. Saftig og god, doserer Gastromat mens han tenker tilbake på en andemiddag i Polen.

Brokkolien som akkompagnerer retten er et sted mellom sakkosekk og medsinball, hverken hard eller myk. Herbamares tartar er derimot litt tam.

— Kjøttet smaker ikke mye, men løken og sausen gir retten bein å gå på, konstaterer kritikeren og speiler seg i betonggulvet.

LES OGSÅ: «Norges beste liveband» skal tilbake til Samfundet

Selbu blå eller Castello blue?

Lokalet minner om en ungkarshybel à la luksus med sine mørke vegger og stålrørstoler. En singel lagerleders uoppnåelige drøm!

Gastromat skotter på en glad gutt i en svart t-skjorte flankert av en kvinne ikledd en kjole som lett hadde passet inn på amandaprisutdelingen. Herbamare er mer interessert i dessertene som blir bragt på bordet av en smilende servitrise: brødpudding og ostetallerken.

— Blåmuggosten smaker Castello blue, forklarer Herbamare med kjennermine.

En essensiell ingrediens

Resten av tallerkenen er fylt opp med to skorper bruschetta og noe Gastromat mener er brie. I brødpuddingen spiller selve brødet annenfiolin. Her er det blåbær og rømme som holder taktstokken. Og den svinger de til gangs.

— Det er smør i puddingen, sier Herbamare med andakt i stemmen.

— Maten her er fantastisk, men det er vel små porsjoner for store gutter, slår Gastromat fast.

LES OGSÅ: Sit-studentby plaget av kikking, men politiet kan ikke gjøre noe

Powered by Labrador CMS