Studentkost
Solgule påskeboller
Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.
Gjærbakst kan være en prøvelse for den travle student. Da kan påskeferien være en fin anledning til å unne seg noe ekstra. Har du enda litt mer tid enn det undertegnede hadde, kan du til og med lage vaniljekremen selv.
Oppskriften gir 16 boller og tar cirka to og en halv time.
Fremgangsmåte:
1. Ha hvetemel, sukker, gjær og kardemomme i en bakebolle.
2. Smelt smøret og bland det med melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader.
3. Ha væsken i det tørre og kna sammen.
4. La deigen heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.
5. Rull deigen ut til en pølse og del i 16 like store emner.
6. Lag et hull på midten av hver bolle og ha i vaniljekrem.
7. La bollene etterheve under et håndkle i 45–60 minutter.
8. Stek bollene på 220 grader i 8–10 minutter eller til de er gylne.
9. Ha eventuelt på melis når bollene er nedkjølte.
Related articles
-
Skummelt godt med gresskar- og søtpotetsuppe
Selv om oktober er over, så er gresskar fortsatt like godt.
-
Festmåltid for magen, øynene og hjertet
Vis solidaritet og hedre de levantinske tradisjonene med en storslått meze.
-
På leting etter skogens gull
For en som kan lite om sopp, kan det være skremmende å begi seg ut i skogen på leting etter dagens middag. Her er noen tips og triks om du tør å prøve.
-
Engelskinspirerte frokostburgere
Det eneste som er verre enn å være fyllesyk, er å være fyllesyk alene. Våkne derfor opp til felles dagen-derpå-frokost.
-
Øl-vott til påskelekene
Sol, raske briller, afterski og ikke minst påskeferien nærmer seg med stormskritt.
-
Hvordan arrangere middagsselskap
Ta et steg inn i voksenlivet med vår oppskrift på det perfekte middagsselskap.