Studentkost

Solgule påskeboller

Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.

Publisert

Ingredienser:

1 kg mel

1,5 dl sukker

1 pakke tørrgjær eller 50 g fersk gjær

1 ts kardemomme

150 g smør

5 dl melk

0,5 l vaniljekrem

Melis (kan sløyfes)

Gjærbakst kan være en prøvelse for den travle student. Da kan påskeferien være en fin anledning til å unne seg noe ekstra. Har du enda litt mer tid enn det undertegnede hadde, kan du til og med lage vaniljekremen selv.

Oppskriften gir 16 boller og tar cirka to og en halv time.

Fremgangsmåte:

1. Ha hvetemel, sukker, gjær og kardemomme i en bakebolle.

2. Smelt smøret og bland det med melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader.

3. Ha væsken i det tørre og kna sammen.

4. La deigen heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.

5. Rull deigen ut til en pølse og del i 16 like store emner.

6. Lag et hull på midten av hver bolle og ha i vaniljekrem.

7. La bollene etterheve under et håndkle i 45–60 minutter.

8. Stek bollene på 220 grader i 8–10 minutter eller til de er gylne.

9. Ha eventuelt på melis når bollene er nedkjølte.

Powered by Labrador CMS