
Studentkost
Solgule påskeboller
Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.
Gjærbakst kan være en prøvelse for den travle student. Da kan påskeferien være en fin anledning til å unne seg noe ekstra. Har du enda litt mer tid enn det undertegnede hadde, kan du til og med lage vaniljekremen selv.
Oppskriften gir 16 boller og tar cirka to og en halv time.
Fremgangsmåte:
1. Ha hvetemel, sukker, gjær og kardemomme i en bakebolle.
2. Smelt smøret og bland det med melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader.
3. Ha væsken i det tørre og kna sammen.
4. La deigen heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.
5. Rull deigen ut til en pølse og del i 16 like store emner.
6. Lag et hull på midten av hver bolle og ha i vaniljekrem.
7. La bollene etterheve under et håndkle i 45–60 minutter.
8. Stek bollene på 220 grader i 8–10 minutter eller til de er gylne.
9. Ha eventuelt på melis når bollene er nedkjølte.
Related articles
-
Farmors pavlova
17. mai nærmer seg og er her fortere enn man tror. Pavlova er en passende, enkel og billig kake til nasjonaldagen.
-
Helt bananas!
Her er et enkelt bananbrød for å slukke søtsuget ditt.
-
Kremet pasta med fisk og fennikel
Denne pastaretten er perfekt for en student i farten som forsøker å leve det sunne og sparsommelige liv.
-
RISOTTO MED SOPP OG SPINAT
Lyst å imponere på kjøkkenet uten å blakke deg fullstendig? Prøv deg på denne stødige retten som fungerer like godt til deit som komfortmat en sliten søndagskveld.
-
Sommeren ruller inn på menyen
Etter en ferie fylt med julemat og kransekaker er det på tide med noe friskt på tunga.
-
Høstens beste blomkålsuppe
En lun blomkålsuppe og en kjølig høstkveld går hånd i hånd. Har du en stavmikser, så har du denne nydelige suppen på 20 minutter.