Studentkost
Solgule påskeboller
Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.
Gjærbakst kan være en prøvelse for den travle student. Da kan påskeferien være en fin anledning til å unne seg noe ekstra. Har du enda litt mer tid enn det undertegnede hadde, kan du til og med lage vaniljekremen selv.
Oppskriften gir 16 boller og tar cirka to og en halv time.
Fremgangsmåte:
1. Ha hvetemel, sukker, gjær og kardemomme i en bakebolle.
2. Smelt smøret og bland det med melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader.
3. Ha væsken i det tørre og kna sammen.
4. La deigen heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.
5. Rull deigen ut til en pølse og del i 16 like store emner.
6. Lag et hull på midten av hver bolle og ha i vaniljekrem.
7. La bollene etterheve under et håndkle i 45–60 minutter.
8. Stek bollene på 220 grader i 8–10 minutter eller til de er gylne.
9. Ha eventuelt på melis når bollene er nedkjølte.
Related articles
-
Stor Lyche når ramen står på menyen
Var du ikke på ramenhelg på Lyche? Frykt ikke, her er oppskriften!
-
Seigt, søtt og salt: En kjærlighetserklæring til bagelen
Fra egen fagforening til masseprodusert favoritt. Dette er bagelenes lange reise til mitt kjøkken.
-
Studentsikker smørbrødklassiker
Er du lei av timevis på kjøkkenet og fet julemat? Denne oppskriften er like fet, men i det minste rask.
-
Christians spesial
Drøm deg bort til varmere strøk med denne herlige oppskriften på stekt ris.
-
Biff bearnés med trøfler og pils
Er du lei av at Under Duskens matspaltister reduserer deg til en fattig student med dårlig tid? Her får du dyr, digg mat som tar lang tid å lage. Fordi du fortjener det.
-
Hvit lompelasagne med kylling
Lompelasagnen er den perfekte restemiddagen for en hektisk hverdag.