HÅPET Å SE NORDLYS: Chiara og Pavel håper å se et ordentlig nordlys
HÅPET Å SE NORDLYS: Chiara og Pavel håper å se et ordentlig nordlys

Nordlysjegerne på Moholt

Onsdag i elleve-tiden var en folkemengde samlet på toppen av Moholt. Målet? Få et glimt av nordlyset.

Publisert Sist oppdatert

I Trondheim går det mot vinter med tilhørende minusgrader, men det hindret ikke studenter fra å løpe ut med en gang de hørte om sjansene til å se nordlys.

– Å se nordlys er en fantastisk hendelse. Vi har det ikke i Italia, så det blir ekstra stas, Forteller italienske Chiara Masola.

Vennen, tjekkiske Pavel Kohout, sier seg enig.

– Jeg har kun sett det en gang før, men da var det ikke så sterkt. Da var det litt skuffende.

Øl, shorts og nordlys

På Moholt Studentby er det mange internasjonale studenter. I folkemengden kunne en høre flere språk og praten satt løst. Noen brukte tiden til å sitte å drikke øl, mens andre rigget til kamera for å prøve å få et blinkskudd. Chiara forteller at hun gleder seg til å se nordlyset.

– I Italia har vi det ikke, så når jeg kommer her vil jeg prøve å se det mye!

– Det var sterkere over her! Kommer det fra en student som tross minusgradene går i shorts. Følger flere etter ham med mobilene klare. Pavel forteller at han ønsker å se et ordentlig sterkt nordlys, og går i samme retning.

LES OGSÅ: Var en del av UKAs «slaveopptak»: – Etter det begynte driten

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GODT OPPMØTE:</span> På Moholt kommer raskt folk ved nordlys.
GODT OPPMØTE: På Moholt kommer raskt folk ved nordlys.

Automatisk varsel på app

Det finnes apper for mye, og en av dem gir nordlysvarsel. Basert i hvor stor sannsynlighet det er å se nordlys en gitt kveld, sender den ut en varsel så snart sjansen blir stor nok. Chiara forteller at de forsøker å holde seg oppdatert.

– Vi bruker appen som sender ut varsel hver gang det er mulig å se. Og vi håper å se det nå!

Om en app ikke skulle være nok, finnes det også en egen Whatsappgruppe. Her må en passe litt på, for det er strenge regler for bruk. Det er lov å sende meldinger på dagen, men det er derimot ikke lov å sende noe som ikke er nordlysrelevant når det er mørkt. På Moholt begynner det å komme skyer, men Pavel øyner håp.

– Denne gangen håper jeg å se det. Forteller han.

Powered by Labrador CMS