Tons of Rock: Jinjer

En suveren maktdemonstrasjon uten like.

Publisert Sist oppdatert

I teltet denne formiddagen ser man blått og gult i skjønn harmoni. Det er duket for ukrainerne i det progressive metalbandet Jinjer, og stemningen er høy. Bandet entrer scenen til enorm jubel, som blir enda høyere sekundet vokalist Tatiana Shmailyuk hopper ut.

Aggresjon og ren livsglede er å se overalt. For hver låt som blir spilt blir moshpitene større, hendene i været flere, og jubelropene høyere. Jinjer har publikum i sin hule hånd, og med enormt bra lyd og utførelse er det ikke rart at flere tilstede tørker vekk tårer. Kanskje er det svette, hvem vet.

ANDRE KONSERTANMELDELSER: Tons of Rock: Mastodon

Det er likevel et stort alvor som ligger over denne ellers gøye konserten. Før låta “Disclosure” forteller Tatiana om Ukraina med stor lidenskap. Putins krigsregime herjer, og selv om hun er takknemlig for den siviliserte verdens støtte er hun tydelig på at det ikke kan fortsette slik. Det blir møtt med enstemmig brøling fra publikum, og de fortsetter å trykke til.

Du skal lete lenge etter et mer tight og brutalt bra band på Tons of Rock i år. Det er ingen diss til resten av lineupen, men en enorm ros til Jinjer. Det er definitivt på hitten “Teacher, Teacher” og “Pisces” at publikum er aller mest med, men denne konserten har rett og slett vært en maktdemonstrasjon fra start til slutt. Musikken dør ut til tordnende applaus, og de gule og blå fargene lyser på scenen så vel som i publikum

Powered by Labrador CMS