boy pablo - Wachito Rico

boy pablo leverer et noe forutsigbart album som gjennom 13 konseptuelle låter tar oss gjennom kjærlighetslivets opp- og nedturer.

Publisert Sist oppdatert

Låtskrivermessig har vi siden gjennombruddet i 2017 «Everytime» lært oss å kjenne boy pablo innenfor det melodiske og fengende indie-landskapet. Wachito Rico er ikke et avvik fra dette på noen som helst måte, men albumet viser likevel et ambisjonsnivå og en tydelighet i de sterkeste låtene som høyner kvaliteten et par hakk.

Albumet er et konseptalbum der tittelen wachito rico på chilensk kan oversettes til kjekk gutt. Tematisk tar det for seg wachito rico sine tanker rundt det å være forelsket i drømmejenta, det å være i et forhold, og deretter utfordringer kjærlighetslivet kan by på. Det hele begynner med låten «I hope she loves me back», hvor melodramatiske synthlyder sårt legger grunnlaget for nettopp det tittelen på låta antyder.

Dette er et album gjort på gamlemåten der man har en rød tråd og dermed en grunn til å høre albumet fra start til slutt. Likevel er det noen låter som er mindre minneverdige enn andre. Høydepunktene er de låtene som tar steget videre fra den lettfordøyelige happy-go-lucky stemningen som denne typen pop ofte byr på. Her skiller blant annet «hey girl» seg ut som et håndverksmessig høydepunkt. Denne låten byr på spennende harmoniske løsninger og en storslått produksjon, som kontrasterer med noen av de andre mer generiske indie-pop låtene.

LES OGSÅ: 80-talls renessansen er her

boy pablo serverer et stilsikkert debut-album der fansen får det de forventet, som ikke er en dårlig ting med tanke på at det tross alt er et debutalbum. Dette er heller en viderebygging på det fundamentet som ble lagt i 2017 mer enn en videreføring. For andre som håpet på noe annerledes og nytt er det dog ingen store overraskelser.

Men, får man solide låter som både fenger og interesserer på et og samme tid? Ja.