LOONA - [12:00]

K-pop-gruppen LOONA flekser sin brede og varierte stil mer enn noen gang før.

Publisert

I en verden av populærmusikk, med store og utnyttende plateselskaper som pumper ut musikk med fokus på kvantitet over kvalitet, representerer LOONA en annen retning. K-pop-gruppen har hele tiden eksperimentert. Sett bort fra den ekstremt dyptgående universet bak gruppa, har de gjennom implementering av forskjellige sjangre og stiler lagd en diskografi som består av spennende, variert, og ikke minst god popmusikk. På EP-en [12:00] fortsetter den samme tendensen.

[12:00] kaster ikke bort tiden vår og etter en kort intro hives man rett inn med singelen «Why Not?». Man blir overfalt med rapvers som er overraskende harde og en produksjon som smeller godt i anlegget, før låten går over i et refreng som er lekent og karismatisk. Melodien kryper inn i øret ditt og kommer nok til å slå seg til rette der resten av dagen.

På de følgende sangene viser LOONA fram en mykere side av seg selv, først med den boblende låten «Voice». En enkel, men effektiv låt som med sitt høye tempo fortsetter med det lekne fra «Why Not?» i en renere og mer dempet stil. De tar tempoet et ekstra hakk ned med «Fall Again», en RnB-ballade som like godt kunne vært tatt fra tidlig 2000-tallet, hvor vokalene virkelig får skinne. Begge låtene har solid produksjon og deilige melodier, pop-musikk som både fanger og er verdig oppmerksomheten vår.

«Universe» forsøker på noe liknende, men til sammenlikning med de to foregående låtene faller den flatt. Til tross for gode vokaler har ikke melodiene den samme effekten. Det er ikke noe særlig som stikker ut med låten, verken vondt eller godt, og kanskje det i seg selv er en uting: den er for anonym.

Men, hvis du på dette tidspunktet i EP-en tror at LOONA er ferdig etter den noe søvnige «Universe», da tror du veldig feil. De røsker oss inn igjen med en eksplosiv avslutning det ryker av. Først «Hide & Seek», en house-låt i samme stil som «Why Not?» som klarer både å dunke og være fengende samtidig. Deretter, i avslutningen, kommer «OOPS!», muligens den hardeste låten LOONA har laget. Hard-trap, skranglete synther og en hengslete rytme legger grunnlaget for LOONA til å flekse muskler oppå, og understreker bredden i musikken de kan lage.

LES OGSÅ: Dette Trondheimsbaserte produksjonsselskapet begynte med K-pop tilbake 2008

Med denne bredden presenterer LOONA mange forskjellige stiler som er populære innen k-pop på en god måte, og dette bare over et strekk med seks låter. Derfor vil [12:00] være et godt sted å starte for folk som er ukjente med sjangeren. EP-en har gitt mersmak og kjenner man industrien rett er det ikke lenge før vi ser et nytt album. Forhåpentligvis er det av samme kvalitet.