NY LEDER: Maika Godal Dam tar over som NSO-leder 1. juli.
NY LEDER: Maika Godal Dam tar over som NSO-leder 1. juli.

Ny leder av Norsk Studentorganisasjon

Denne studentpolitikeren skal tale studentenes sak det kommende året.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ble den nye lederen for NSO valgt, og det ble klart at Maika Godal Dam (25) inntar stillingen som alle studenters representant.

Norsk Studentorganisasjon hadde denne helgen landsmøte i Tønsberg. De to kandidatene som kjempet om stillingen var Maika Godal Dam fra Universitetet i Oslo og Bjørn Olav Østeby fra Høgskolen på Vestlandet.

Kort om NSO:

  • Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 32 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler.
  • Studentdemokratiene representerer om lag 250 000 studenter.
  • NSO har til oppgave å ivareta og fremme studentenes interesser og rettigheter, fremme engasjement for nasjonale og internasjonale utdanningssaker blant studentene samt å representere sine medlemslag.
  • NSO er partipolitisk uavhengig.

– Utrolig stas!

Godal Dam studerer nå ved Universitetet i Oslo, og er leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus. Hun er også sentralstyremedlem i NSO.

– Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg, men jeg har heldigvis litt tid enda før vi trer på 1. juli til å la det synke inn, skriver Godal Dam om det å bli valgt inn som leder på E-post til Under Dusken.

Hva gleder du deg mest til?

– Akkurat nå gleder jeg meg til alt, hele pakka! Det blir skikkelig gøy å møte masse nye mennesker og å jobbe med viktige politiske saker for studentene.

På spørsmål om hva studentene kan forvente av den nyvalgte NSO-lederen er Godal Dam tydelig på at de felles interessene skal fremmes på tvers av ulikheter.

– For meg er det viktig at vi er en samla og tydelig stemme i studentsaker som angår oss alle.

Vil kjempe for studenters økonomiske situasjon

Godal Dam forteller at hun først og fremst vil jobbe for de brede politiske gjennomslagene som kommer alle studenter til gode.

– Vi skal jobbe for å bedre studentenes økonomi, sikre flere studentboliger, være garantister for kvalitet i høyere utdanning og for at Norsk studenvevegelse tar sitt ansvar for å stå solidarisk med studenter over hele verden som får sin rett til utdanning truet som følge av krig og konflikt, skriver Godal Dam.

En annen sak som har fått stor oppmerksomhet i media den siste tiden er at Forsknings- og høyere utdanningsministeren Ola Borten Moe varslet at Campusprosjektet ved NTNU skal reduseres med flere milliarder. Godal Dam har forståelse for at kuttet til campussamlingen ikke er populær blant studentene:

– Det ble gjort tydelig på vårt landsmøtet fra delegasjonen fra NTNU at kuttet til campussamlinga ikke akkurat kan sies å være populær blant studentene, og det forstår jeg godt!

Godal Dam mener det er viktig at det er NTNU og studentene der som selv får fortelle historiene om hvordan dette påvirker dem, da det er de som kjenner situasjonen aller best.

– Vi i NSO skal snakke om viktigheten av forutsigbar finansiering for lærestedene, viktigheten av økt studentaktivitet og det å kunne møtes på tvers av studieretninger og om hvordan et godt læringsmiljø er en forutsetning for god læring, avslutter Godal Dam.

Trondheimsstudenter til arbeidsutvalget

To Trondheimsstudenter fikk plass i NSO sitt arbeidsutvalg. Simen Oftedahl fra DMMH ble ny nestleder.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TAKKNEMLING</span>: Simen Oftedahl blir nestleder, og er gad og takknlemlig for tilliten han har fått.
TAKKNEMLING: Simen Oftedahl blir nestleder, og er gad og takknlemlig for tilliten han har fått.

– Følelsen er faktisk litt ubeskrivelig. Jeg er utrolig glad og takknemlig for tilliten jeg har fått, og har enda ikke klart å lande følelsene helt. Smilet går fra øre til øre, skriver en glad Simen Oftedahl på e-post til Under Dusken.

Han forteller at Arbeidsutvalget har fått tydelig beskjed fra landsmøte på hva de skal jobbe med fremover, og det vil han levere på.

– Jeg vil spesielt trekke frem arbeidet med NSO som organisasjon som en av de største sakene jeg vil jobbe med kommende året, men sammen med resten av arbeidsutvalget vil jeg og jobbe med å bedre studentenes økonomiske situasjon.

Arbeidsutvalget og NSO jobber på nasjonalt nivå, men Oftedahl har studiebyen i bakhodet.

– Studentene i Trondheim kan forvente at jeg vil jobbe for dem, og alle andre studenter i landet, dag inn, og dag ut. Jeg skal korte ned avstanden mellom NSO og medlemslagene, og de skal være trygge på at vi er en studentstemme for dem, som kjemper deres saker, skriver Oftedahl.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle NSO som organisasjon, sammen med medlemslagene og å jobbe for at alle opplever at NSO er en organisasjon av studenter, for studenter. Ser virkelig frem til å få bruke enda ett år på å kjempe for alle landets studenter, og til jobbe sammen med alle våre nye tillitsvalgte.

Også Jørgen Valseth fra NTNU ble valgt inn i Arbeidsutvalget, og tar over vervet som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig.

Valgresultatene

Leder: Maika Godal Dam

Nestleder: Simen Oftedahl

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Ina Marie Finnerud

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Jørgen Valseth

Velferds- og likestillingsansvarlig: Maya-Katrin Skjeldal

Internasjonalt ansvarlig: Bjørn Olav Østeby

Powered by Labrador CMS