NY BELYSNING: NTNU har lyst opp hovedbygget i Ukrainas farger.
NY BELYSNING: NTNU har lyst opp hovedbygget i Ukrainas farger.

Flere reaksjoner i løpet av helga

Studentersamfundet gir penger til Røde Kors, Studenttinget fordømmer invasjonen og NTNU lyssetter Hovedbygningen i Ukrainske farger.

Publisert Sist oppdatert

Flere uttrykker sympati med Ukraina og fordømmer det russiske angrepet. Både Studenttinget, NTNU og Samfundet har kommet med uttalelser i løpet av helga.

Studenttinget vedtok fordømmelse

Arbeidsutvalget i Studenttinget NTNU har behandlet en hastesak om fordømmelse av Russlands invasjon av Ukraina. På vegne av Studenttinget vedtok de to punkter:

  • Studenttinget ved NTNU fordømmer Russlands brudd på folkeretten og støtter Ukrainas rett til suverenitet.
  • Studenttinget står i solidaritet med befolkningen i Ukraina, med et særlig fokus på ukrainske studenter.

NTNU vil ivareta berørte studenter og ansatte

Rektor Anne Borg ved NTNU har også kommet med en uttalelse på Innsida, hvor hun uttrykker sympati med de av NTNUs studenter og ansatte som har venner og familie i krigsområdene, samt til studenter og kolleger ved universiteter i Ukraina.

– Det er uvirkelig å være vitne til at det igjen har brutt ut en stor krig i Europa. Dette er et alvorlig angrep på demokratiet, og jeg er rystet, sier Borg.

Videre opplyses det om at at NTNU ønsker å ivareta studenter og ansatte som er spesielt berørt, og viser til flere mulige tjenester berørte kan ta kontakt med.

Fra fredag kveld er også Hovedbygningen på Gløshaugen lyssatt i fargene til det ukrainske flagget.

Studentersamfundet gir 15 000 kroner fra kampfond

Storsalen i Studentersamfundet gjorde lørdag kveld to vedtak vedrørende Ukraina. I tillegg til det varslede resolusjonsforslaget om fordømmelse av invasjonen, ble det også gjort vedtak om å gi 15 000 kroner fra Samfundets kampfond til Røde Kors arbeid i Ukraina.

Les mer om vedtakene på Samfundet her.

Powered by Labrador CMS