Fornøyd med vedtak: Morten Eidsvaag Althe mener det er nå jobben starter

Ny læringsplattform på agendaen på studenttingsmøtet

Flere punkter ble tatt opp på studenttingsmøte, men noe fikk større plass enn andre.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 16. oktober var det studenttingsmøte på Gløshaugen. Studenttingsleder Morten Eidsvaag Althe forteller oss at det var tre hovedsaker som var i fokus. Valg av studentrepresentanter til skikkethetsnemnda, retningslinjer for trygg organisasjon og den første læringsmiljøpolitiske plattformen til studenttinget. 

Skikkethetsnemnda er en nemnd hvor det foregår en sikkerhetsvurdering av studentens faglige og personlige forutsetning. Denne vurderinger foregår over en lengre periode og målet er å sile ut studenter som ikke vil fungere som lærer eller helse- og sosialpersonell. 

– Undersøker om studenter er skikket til å bli det de studerer, gjerne ved profesjonsstudier som psykologi- eller lærerstudiet, forklarer Althe om skikkethetsnemnda.

–Nå starter jobben

Ved møtet ble det valgt ut to studentrepresentanter som et forslag fra deltakerne på møtet, men hvorvidt disse to representant-forslagene blir studentrepresentanter for skikkethetsnemnda er fremdeles ikke avgitt, sier Althe. 

Universitetsavisa omtalte en av sakene som ble tatt opp under møtet 13. oktober 2023. 

– På mandag blir det truleg vedteke mykje nytt omkring tema som korleis undervisning er organisert for å skape eit godt læringsmiljø, skriver universitetsavisa.

Althe sier seg fornøyd med det nye vedtaket som er gjort. 

– Nå starter jobben, rammeverket for det videre politiske arbeidet er satt, forteller Althe 

LES OGSÅ: Studiestøtta kan auke med 5200 kronar

Powered by Labrador CMS