Ny utvikling i Odin-saken

En mann er siktet for falsk forklaring i Odin-saken. Det er ingen holdepunkter for at siktede er involvert i forsvinningen.

Publisert Sist oppdatert

Odin André Hagen Jacobsen ble formelt meldt savnet mandag 19. november 2018. I dag melder adressa.no og VG at en mann i 40-årene er siktet for å ha avgitt falsk forklaring ved første avhør hos politiet.

Brant eiendelene

I april 2019 ble Odin sine eiendeler funnet brent ved Jonsvatnet. Mannen som nå er siktet har erkjent å ha tatt Odins eiendeler, fraktet dem til Jonsvatnet og tent på dem. Han skal ikke ha gitt en god forklaring på hvorfor hvorfor han tok eiendelene, men «sier han fikk panikk da han gjennom mediene forsto at gjenstandene hadde tilhørt Odin», ifølge politiet.

Det er ingen holdepunkter for at den siktede har noe med selve forsvinningen å gjøre, og mistanken om at Odin André Hagen Jacobsen ble utsatt for en kriminell handling er ifølge politiet betydelig svekket etter oppklaringen av hvordan eiendelene til Odin har havnet på Jonsvatnet.

Den siste observasjonen av Odin ble gjort på overvåkingskameraer på Pir II i Trondheim. Det ble foretatt søk i Nidelva og Kanalen i 2018 på bakgrunn av tidligere erfaringer, men man fant ingen spor etter Odin.