Kongelig besøk på Studentersamfundet

Torsdag formiddag la Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon ned grunnsteinen til Nybygget.

Publisert Sist oppdatert
PRINSENS ANKOMST: Samfundet fant fram den røde løperen for begivenheten

Klokken elleve torsdag formiddag ankom Kronprins Haakon til rød løper i Elgeseter gate. Han ble møtt av Samfundetleder Fredrik Akre, UKEsjef Max Meinich, ordfører Rita Ottervik og rektor Anne Borg ved NTNU, samt en horde studenter.

Psykisk helse i fokus

Etter mottakelsen gikk turen videre til den nyoppussede Rundhallen hvor grunnsteinen daværende Kronprins Olav la ned i 1927 ble vist fram. Kronprinsen ankom så Storsalen til stående applaus fra studentene. Her møtte han Akre og Meinich for en times samtale på scenen i regi av Temaansvarlig Sunniva Skurtveit ved Samfundetstyret.

Samtalen startet lett med noen lovord til studentfrivilligheten fra kronprinsen og anekdoter fra hans egen studietid. Men panelet gikk raskt over til å snakke om den utfordrende perioden under pandemien og det var et tydelig fokus på psykisk velvære, både da og i tiden etterpå.

Seansen i Storsalen ble avsluttet med et musikalsk innslag fra Strindens Promenade Orchester.

ENGASJERT: Kronprinsen stilte vel så mange spørsmål selv under samtalen.

Allsang i regnet

De samlede studentene trakk seg deretter ned og ut til fengselstomta bak Samfundet, hvor nybygget skal stå. Til tross for været var det godt humør blant publikum mens man ventet på at Kronprinsen og følget forflyttet seg til scenen.

Videre fulgte en festtale fra Akre og musikalske innslag både fra Trondhjems Studentersangforening og Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening. Begivenheten ble avrundet med at Kronprinsen og Akre sammen la ned grunnsteinen, før allsang av Nu Klinger i kjent Samfundet-stil.

GODT HUMØR: Det tunge været la ingen demper på feststemningen da grunnsteinen ble lagt ned.

Samfundets nybygg skal etter planen ha byggestart etter UKA og være ferdigstilt til slutten av 2023.

Powered by Labrador CMS