Ber Storsalen bestemme om Borten Moe må gå
På samfundsmøte 2. april vil det bli lagt fram et resolusjonsforslag som krever at Ola Borten Moe går av som forsknings- og høyere utdanningsminister.
Tidligere denne uken ble det kjent at budsjettet for campusutviklingsprosjektet ved NTNU kan reduseres med flere milliarder. Nå har Samfundet lagt fram et resolusjonsforslag som krever at Regjeringen skal stanse kuttene til campusprosjektet, og at Ola Borten Moe skal gå av som forsknings- og høyere utdanningsminister.
Krever stans i kutt og ministerens avgang
Forslaget er stilt av Samfundets leder Fredrik Akre og styrets pr- og presseansvarlig Edgar Tandberg, og vil bli lagt fram på samfundsmøtet 2. april. Resolusjonen ber om at budsjettkuttene stanses, og at Borten Moe går av som forsknings- og høyere utdanningsminister.
– Studentersamfundet krever at de planlagte kuttene i campusprosjektet stanses umiddelbart. Videre stiller Samfundet seg kritisk til Ola Borten Moe sin utøvelse av jobben som forsknings- og høyere utdanningsminister, og ser helst at han ikke fortsetter å inneha posisjonen, skriver Styret i resolusjonsforslaget på sine nettsider.
Akre og Tandberg ønsker også at Borten Moe skal gå av som forskning- og høyere utdanningsminister. De opplever at Moe har brutt sine valgløfter til studentene.
– Dette på bakgrunn av tilsynelatende manglende forståelse for og tro på området han representerer, men også på grunn av de mange løftebruddene som har blitt lagt frem her på Studentersamfundet for våre medlemmer, står det i resolusjonsforslaget.
LES OGSÅ: Dette er de nye studentrepresentantene i NTNU-styret
– Lyver til studentene
Samfundetleder Fredrik Akre mener at kuttene som Borten Moe foreslår undergraver hele campussamlingen.
– Campussamlingen er viktig både for studentenes velferd og for å gi tilbud om en tverrfaglig utdanningen, mener Akre.
Akre mener også at Borten Moe har løyet til studentene. Før stortingsvalget i høst var Borten Moe invitert Samfundet for å snakke om sin politikk.
– Vi vartet han opp og våre frivillige jobbet for å gi ham som debattant en plattform for å nå våre medlemmer. I denne debatten gjentok han valgløfter om å øke studielånet til 150 000 kroner og ga et inntrykk av at han ønsket større satsning på campusprosjektet, forklarer Akre.
Akre ønsker derfor at Samfundet velger å ikke stille seg bak Borten Moes arbeid som forskning- og høyere utdanningsminister.
– Han kan godt drive politikk andre steder, men for å være forsknings- og høyere utdanningsminister må man tro på sektoren og på studentene, forteller Akre.
Akre forklarer at dersom resolusjonen blir vedtatt blir Studentersamfundet med sine medlemmer med i debatten om kuttene i campusprosjektet med en tydelig stemme.
– Vi håper et klart signal fra studentene vil styrke NTNU i forhandlingene med Kunnskapsdepartementet, fortsetter Akre.
Akre presiserer at dette ikke er en vedtatt mening fra Studentersamfunnet, men at det er et forslag til avstemning som skal diskuteres og voteres på det kommende samfundsmøtet.
Svar fra Kunnskapsdepartementet
Kunnskapsdepartementet har blitt forelagt resolusjonsforslaget, og politisk rådgiver Signe Bjotveit svarer på kritikken.
– Det har vært mye diskusjon om ytringsfrihet i det siste, og jeg er glad for at Studentersamfundet bruker sin, skriver Bjotveit.
Når det kommer til kritikken fra Samfundetleder om Borten Moe sin bruk av talerstolen som plattform til å lyve til studentene svarer Bjotveit følgende.
– Vi merker oss kritikken, men kommer ikke til å gå inn for forslaget.