MATOPPSKRIFT:

Let’s taco’bout shrimp, baby

En klassiker på jentekveld, og et sikkert alternativ dersom du skal be hjem til middag. Selv om dette sjeldent slår feil, har ingen vondt av å variere litt innimellom.

Publisert

Vi kjenner alle til den gode, gamle fredagstacoen. Versjonen vi er best kjent med består som regel av kjøttdeig med tacokrydder, grønnsaker, ost, rømme og tacosaus. En klassiker på jentekveld, og et sikkert alternativ dersom du skal be hjem til middag. Selv om dette sjeldent slår feil, har ingen vondt av å variere litt innimellom.

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med scampi, som serveres i en tortilla sammen med avokadosalsa og rømme med koriander som bidrar til å balansere smakene og gi en friskhet. Etter å ha laget dette kommer du til å spørre deg selv hvorfor du ikke bruker scampi oftere i matlaging. I tillegg til å være sunt, er den ferdig på et par minutter, noe som gjør det til en ideell ingrediens for studenter som er mye på farten.

Jeg brukte rensede og ferdigkokte scampi, noe som gjorde at de kun trengte å steke et par minutter og gjorde at ventetiden på denne fantastiske retten ble enda mindre. Du kan også bruke frossen scampi og sette det i kjøleskapet over natten.

Dersom du skal spise scampi med god samvittighet bør du velge produkter merket med ASC eller MSC. ASC-merket står for ansvarlig oppdrett, og MSC står for bærekraftig sjømat. Denne versjonen av fredagstaco er en real smaksbombe som passer godt for enhver tacoelskende student, enten man ønsker å imponere gjester eller om man bare vil unne seg noe ekstra godt i en travel hverdag.

Oppskriften er også lett å variere og det er enkelt å bytte ut, legge til, eller fjerne ingredienser. Begynner nesa å renne litt for mye av sterk mat? Fjern eller bruk mindre jalapeño! Er du kanskje en av dem som synes at det aldri blir nok krydder? Bruk mer enn det som står i oppskriften, og smak til! Scampien kan marineres opp til 24 timer. Jo lengre tid den får på å trekke til seg alle smakene, jo bedre. Scampi har også lett for å bli tørt. Trikset for å steke den helt perfekt er at de må stekes i en godt opphetet panne. Dette gjør at de blir akkurat perfekt stekt, samtidig som de ikke blir tørre.

INGREDIENSER

Scampi

  • 500 gr scampi
  • 2 1⁄2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1⁄2 ts spisskummen
  • 1⁄2 ts chilipulver
  • 1⁄2 ts løkpulver

Avokadosalsa

  • 3 tomater
  • 2 avocado
  • 1 jalapeño
  • 1⁄2 ts salt
  • Litt pepper
  • 1⁄2 sitron
  • Fersk koriander

Koriandersaus

  • 1 boks rømme
  • 2 ss hakket fersk koriander
  • ½ sitron

FREMGANGSMÅTE

Scampi:

Bland olivenolje, hvitløk, spiss- kummen, chilipulver, løkpulver og salt i en bolle. Del scampien i mindre biter og bland det inn i marinaden. Dekk til bollen og la det marinere i kjøleskap i minst ti minutter. Deretter steker du scampien på medium høy varme i omtrent fem minutter. Avslutt gjerne med en dæsj sitronsaft over den ferdigstekte scampien.

Avokadosalsa:

Del tomaten i to, og fjern frøene og den bløte innmaten. Skjær der - etter tomaten i mindre biter. Hakk opp løk, koriander, jalapeno og skjær opp avokadoen i terninger, før du blander alt sammen i en skål og rører om. Tips: Gjerne lag litt ekstra som du kan ha til senere, skvis over litt sitron og dekk til med plastfolie for å unngå at avokadoen blir brun.

Koriandersaus:

Hakk opp koriander, og bland det sammen med en boks rømme og saften av en halv sitron. Servér sammen med varme tortillalefser og nyt.