Oppskrift:

Aldri nok gnocchi

Publisert

Ingredienser

  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ferske tomater
  • 1 liten boks tomatpuré
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss basilikum
  • 2 ts oregano
  • Salt
  • Olivenolje
  • Fersk basilikum (kan sløyfes)
  • 1 mozzarella (til gratinering)

Ingredienser, gnocchi

  • 5 mellomstore poteter
  • 3 egg
  • Mel (mengde varier litt, men omtrent 200 gram til deigen og mer når man ruller den ut)

Ovnsgratinert gnocchi er en rett som gjerne tar opptil to timer å lage, men desto vennligere er den mot lommeboka. Det som tar lengst tid å lage er gnocchideigen. Dersom du ønsker en raskere versjon av denne retten, kan du kjøpe ferdiglagd gnocchi på for eksempel Meny.

Framgangsmåte, tomatsaus:

  • Finhakk løk og hvitløk, og varm opp en romslig stekepanne med litt olje i.
  • Når stekepannen er varm, tilsett løk og hvitløk, og la det surre på lav varme i 10-15 minutter.
  • Skrell tomatene ved å koke dem i fire til fem minutter, før du heller av det varme vannet og skyller dem i kaldt vann. Da skal skallet komme av nesten av seg selv.
  • Kutt tomatene i biter, og tilsett dem i stekepannen med litt vann. Kok opp blandingen, og la den surre på lav varme i ti minutter.
  • Tilsett hakkede tomat, tomatpuré, basilikum, oregano, litt vann og passelig mengde med salt til stekepannen, og la det hele surre i 15 minutter. Har du noen kremostrester liggende, passer det ypperlig å slenge det oppi tomatsausen.

Framgangsmåte gnocchi

  • Skrell potetene, kutt dem i biter og kok dem møre. Glir en gaffel lett gjennom bitene, er potene møre. For min del tok det cirka 15 minutter.
  • Når potetene er møre, hell av vannet og la dem avkjøles.
  • Mos de avkjølte potetbitene, ha i egg og tilsett mel til du får en jevn deig. Dette kan fint gjøres for hånd. Har du noen osterester eller litt gammelt, fint brød liggende, kan du fint smuldre dette i deigen.
  • Del deigen inn i fire til fem emner, og rull dem ut. Rullene skal være ganske tynne.
  • Kutt rullene i jevne biter, slik at du får mange små firkanter. Form firkantene med en gaffel så de blir ovale.
  • Kok opp vann med rikelige mengder salt og litt olje, og tilsett gnocchien når vannet fosskoker. Gnocchiene er ferdig etter to til fem minutter, avhengig av hvor store de er. Her er det bare å prøve seg litt fram. Gnocchiene er ferdig når de flyter til topps.
  • Skru på ovnen på varmluft på cirka 180 grader.
  • Bland gnocchi og tomatsaus, og hell blandingen over i en ildfast form. Skjær mozzarella i tynne skiver, og legg dem oppå.
  • Stek dette i ovnen uten lokk i 15-20 minutter. Grillfunksjon anbefales, men følg nøye med da det ikke skal mye til før den blir brent.
  • Dersom du ønsker, finhakk fersk basilikum, bland med litt olivenolje og dander.
  • Server, gjerne med en liten sidesalat eller annet du liker!