Oppskrift:

Hjemmelaget granola

Granola kan sette prikken over i-en i enkle hverdagsmåltider. Dessverre kan ferdig-granola inneholde mye tilsatt sukker og salt, men løsningen er enkel: Lag den selv.

Publisert

Ingredienser:

2 dl gresskarkjerner

2 dl solsikkekjerner

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl kokosmasse

6 dl havregryn

1 dl hasselnøtter, hakket

1 dl mandler, hakket

2 dl valnøtter, hakket

1 dl nøytral matolje

4 dl vann

6 ss lønnesirup

1 ts kardemomme

2 ts salt

3 ts kanel

Du trenger:

3 stekebrett med bakepapir

Lufttette beholdere

Framgangsmåte:

1. Sett ovnen på 160 grader.

2. Bland alle ingrediensene sammen i en romslig bolle.

3. Fordel blandingen utover de tre stekebrettene og sett dem inn i ovnen.

4. Stekes i en time. Rullér på brettenes plassering i ovnen og rør litt i granolaen hvert tiende minutt, slik at den blir jevnt stekt.

5. Avkjøl før du fyller granolaen i beholderne.

LES OGSÅ: Slik trikset de seg til toppen i verden