
Studentkost
Høstens beste blomkålsuppe
En lun blomkålsuppe og en kjølig høstkveld går hånd i hånd. Har du en stavmikser, så har du denne nydelige suppen på 20 minutter.
Til to personer
Nå som høsten har for alvor kommet til Trondheim er det på høy tid å ta i bruk sesongens beste grønnsaker og lage en suppe som varmer selv på de kaldeste oktoberkveldene. Med ingredienser du ofte allerede har i kjøleskapet, er det ingenting som stopper deg fra å lage denne kremete blomkålsuppa. Du trenger en stavmikser eller lignende.
Slik gjør du:
1. Kutt opp blomkål, finhakk løken og fres det sammen med smøret i en kjele.
2. Ha så resten av ingrediensene i kjelen og kok det hele til blomkålen blir mør.
3. Kjør deretter suppa med en stavmikser eller lignende til den er jevn og tykk.
4. Smak så til med salt og pepper, og ikke minst server med litt topping. Så har du en perfekt suppe å nyte på sene høstkvelder.
Tips! Har du noe salt i kjøleskapet, som gjerne kan freses litt i panna, er dette veldig godt å ha som topping. Kan være alt fra bacon og stekte pølser, til sprøstekt løk og stekt skinkepålegg.
Related articles
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.
-
Lyche-følelsen hjemme
Gikk du glipp av «New Delhi Helg» på Lyche? Her er de indiske dessertene som et plaster på såret.
-
Burger og milkshake: kulinarisk kinoeventyr
Den beste måten å oppleve en film på er gjennom mat. Istedenfor å økonomisk ruinere deg på kulinarisk kino, vil disse rettene få din matglade motor til å brøle.
-
Matpakketipsene som gjør hverdagen litt hyggeligere
Det er på tide å legge den tørre brødskiven med svett gulost på hyllen.
-
Veien til hjertet er gjennom magen
Imponer valentinsdeiten din med hjemmelagde brunostcookies.
-
Veganuar for ikke-veganere
Det er mange gode grunner til å spise mindre kjøtt. Her er noen tips til hvordan du kan lage vegetar- og veganretter fulle av umami.