Studentkost

Høstens beste blomkålsuppe

En lun blomkålsuppe og en kjølig høstkveld går hånd i hånd. Har du en stavmikser, så har du denne nydelige suppen på 20 minutter.

Publisert Sist oppdatert

Ingredienser:

50 g smør

1 blomkål

1⁄4 løk, finhakket

3 dl grønnsaksbuljong (kan også være kun vann)

3 dl melk

1 dl fløte

Salt og pepper

Til to personer

Nå som høsten har for alvor kommet til Trondheim er det på høy tid å ta i bruk sesongens beste grønnsaker og lage en suppe som varmer selv på de kaldeste oktoberkveldene. Med ingredienser du ofte allerede har i kjøleskapet, er det ingenting som stopper deg fra å lage denne kremete blomkålsuppa. Du trenger en stavmikser eller lignende.

Slik gjør du:

1. Kutt opp blomkål, finhakk løken og fres det sammen med smøret i en kjele.

2. Ha så resten av ingrediensene i kjelen og kok det hele til blomkålen blir mør.

3. Kjør deretter suppa med en stavmikser eller lignende til den er jevn og tykk.

4. Smak så til med salt og pepper, og ikke minst server med litt topping. Så har du en perfekt suppe å nyte på sene høstkvelder.

Tips! Har du noe salt i kjøleskapet, som gjerne kan freses litt i panna, er dette veldig godt å ha som topping. Kan være alt fra bacon og stekte pølser, til sprøstekt løk og stekt skinkepålegg.

Powered by Labrador CMS