
Studentkost
Høstens beste blomkålsuppe
En lun blomkålsuppe og en kjølig høstkveld går hånd i hånd. Har du en stavmikser, så har du denne nydelige suppen på 20 minutter.
Til to personer
Nå som høsten har for alvor kommet til Trondheim er det på høy tid å ta i bruk sesongens beste grønnsaker og lage en suppe som varmer selv på de kaldeste oktoberkveldene. Med ingredienser du ofte allerede har i kjøleskapet, er det ingenting som stopper deg fra å lage denne kremete blomkålsuppa. Du trenger en stavmikser eller lignende.
Slik gjør du:
1. Kutt opp blomkål, finhakk løken og fres det sammen med smøret i en kjele.
2. Ha så resten av ingrediensene i kjelen og kok det hele til blomkålen blir mør.
3. Kjør deretter suppa med en stavmikser eller lignende til den er jevn og tykk.
4. Smak så til med salt og pepper, og ikke minst server med litt topping. Så har du en perfekt suppe å nyte på sene høstkvelder.
Tips! Har du noe salt i kjøleskapet, som gjerne kan freses litt i panna, er dette veldig godt å ha som topping. Kan være alt fra bacon og stekte pølser, til sprøstekt løk og stekt skinkepålegg.
Related articles
-
Farmors pavlova
17. mai nærmer seg og er her fortere enn man tror. Pavlova er en passende, enkel og billig kake til nasjonaldagen.
-
Solgule påskeboller
Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.
-
Helt bananas!
Her er et enkelt bananbrød for å slukke søtsuget ditt.
-
Kremet pasta med fisk og fennikel
Denne pastaretten er perfekt for en student i farten som forsøker å leve det sunne og sparsommelige liv.
-
RISOTTO MED SOPP OG SPINAT
Lyst å imponere på kjøkkenet uten å blakke deg fullstendig? Prøv deg på denne stødige retten som fungerer like godt til deit som komfortmat en sliten søndagskveld.
-
Sommeren ruller inn på menyen
Etter en ferie fylt med julemat og kransekaker er det på tide med noe friskt på tunga.