Oppskrift:

Knallgod søtpotetsalat

En nydelig salat man enkelt kan tilpasse etter behov.

Publisert

Ingredienser:

0,5 søtpotet, kuttet i terninger

0,5 rødløk, i tynne skiver

1 filet laks/ørret/kylling, kuttet i terninger (eller noe plantebasert)

100 g eller 2 stenger grønnkål, (kuttet i mindre biter)

Olivenolje

Smør (kan sløyfes)

Salt Pepper

Timian

Chiliflak/ -pulver (kan sløyfes)

Mulige tilbehør, velg og vrak:

Cottage cheese

Akasiehonning

Rømme

Granateplekjerner

0,5 eple eller pære i terninger

Cashewnøtter

Denne søtpotetbaserte salaten har vært min store favoritt denne høsten. Den er enkel og god, og passer som både lunsj og middag. Den er også veldig lett å tilpasse etter eget ønske. Salatens base består av søtpotetterninger bakt i stekeovnen, grønnkål stekt i panne og noe protein, som fisk, kjøtt eller noe plantebasert.

FRAMGANGSMÅTE:

1. Stek den oppkuttede søtpoteten i pannen, og vend den i olivenolje før du krydrer med salt og pepper. Stek så i ovnen i 30 minutter på 200 grader varmluft.

2. Stek rødløk i pannen på middels høy temperatur til den er blank. Krydre proteinet du har valgt med salt, pepper og timian. Tilsett det så i pannen.

3. Legg det du allerede har stekt til side, og stek grønnkål i samme panne til den har begynt å krympe (maks to til tre minutt).

4. Start med å legge grønnkål på tallerkenen, deretter proteinet og så søtpotet.

5. Server med tilbehør etter eget ønske.