Oppskrift:
Knallgod søtpotetsalat
En nydelig salat man enkelt kan tilpasse etter behov.
Denne søtpotetbaserte salaten har vært min store favoritt denne høsten. Den er enkel og god, og passer som både lunsj og middag. Den er også veldig lett å tilpasse etter eget ønske. Salatens base består av søtpotetterninger bakt i stekeovnen, grønnkål stekt i panne og noe protein, som fisk, kjøtt eller noe plantebasert.
FRAMGANGSMÅTE:
1. Stek den oppkuttede søtpoteten i pannen, og vend den i olivenolje før du krydrer med salt og pepper. Stek så i ovnen i 30 minutter på 200 grader varmluft.
2. Stek rødløk i pannen på middels høy temperatur til den er blank. Krydre proteinet du har valgt med salt, pepper og timian. Tilsett det så i pannen.
3. Legg det du allerede har stekt til side, og stek grønnkål i samme panne til den har begynt å krympe (maks to til tre minutt).
4. Start med å legge grønnkål på tallerkenen, deretter proteinet og så søtpotet.
5. Server med tilbehør etter eget ønske.
Related articles
-
Rykende varme drikker som varmer sjelen
Kos deg litt ekstra med denne kurante kakaoen, lune latten og knakende gode kaffen.
-
Skummelt godt med gresskar- og søtpotetsuppe
Selv om oktober er over, så er gresskar fortsatt like godt.
-
Festmåltid for magen, øynene og hjertet
Vis solidaritet og hedre de levantinske tradisjonene med en storslått meze.
-
På leting etter skogens gull
For en som kan lite om sopp, kan det være skremmende å begi seg ut i skogen på leting etter dagens middag. Her er noen tips og triks om du tør å prøve.
-
Engelskinspirerte frokostburgere
Det eneste som er verre enn å være fyllesyk, er å være fyllesyk alene. Våkne derfor opp til felles dagen-derpå-frokost.
-
Øl-vott til påskelekene
Sol, raske briller, afterski og ikke minst påskeferien nærmer seg med stormskritt.