
Oppskrift:
Knallgod søtpotetsalat
En nydelig salat man enkelt kan tilpasse etter behov.
Denne søtpotetbaserte salaten har vært min store favoritt denne høsten. Den er enkel og god, og passer som både lunsj og middag. Den er også veldig lett å tilpasse etter eget ønske. Salatens base består av søtpotetterninger bakt i stekeovnen, grønnkål stekt i panne og noe protein, som fisk, kjøtt eller noe plantebasert.
FRAMGANGSMÅTE:
1. Stek den oppkuttede søtpoteten i pannen, og vend den i olivenolje før du krydrer med salt og pepper. Stek så i ovnen i 30 minutter på 200 grader varmluft.
2. Stek rødløk i pannen på middels høy temperatur til den er blank. Krydre proteinet du har valgt med salt, pepper og timian. Tilsett det så i pannen.
3. Legg det du allerede har stekt til side, og stek grønnkål i samme panne til den har begynt å krympe (maks to til tre minutt).
4. Start med å legge grønnkål på tallerkenen, deretter proteinet og så søtpotet.
5. Server med tilbehør etter eget ønske.
Related articles
-
Pannestekt laks med mangosalsa
Det beste med denne retten er at den smaker like godt som den ser ut!
-
Aldri nok gnocchi
-
Lettvint linsegryte på 15 minutter
Denne linsegryta er kjempegod og lager så og si seg selv.
-
Bibimbap til bords
Bibimbap har gradvis blitt en mathallslager over hele landet. Imponer med denne studentvennlige versjonen av den koreanske retten.
-
Maten var i hvert fall ikke bedre før
Forskning- og forbrukerredaksjonen har testet én rett hver fra 50-, 60-, 70-, og 80-tallet. Ikke alle falt i smak, men noen retter vil nok finnes på norske middagstallerkener om 50 år også.
-
Lady Goldenglow gløder igjen
Hvis du ikke er lei av søtsaker etter julen, er dette en fin kake å sparke i gang det nye året med.