Oppskrift:

Lady Goldenglow gløder igjen

Hvis du ikke er lei av søtsaker etter julen, er dette en fin kake å sparke i gang det nye året med.

Publisert

Ingredienser:

Kakebunn:

125 g smør

2,5 dl sukker

2 egg

Revet skall av 1⁄2 appelsin

1,5 dl melk

1,5 ts bakepulver

4 dl hvetemel

1 eggehvite (i tillegg til de to øvrige eggene)

1 ss kakaopulver

Fyll og glasur:

150 g smør

500 g melis

2 eggeplommer

Revet skall av 1 appelsin

2 ss presset appelsinsaft

100 g kokesjokolade

Pynt:

Revet sjokolade

Det er på tide å gi nytt liv til en gammel klassiker. La deg forføre av denne herlige appelsinsjokoladekaken som forsvant sporløst inn i natten etter et lystig sanitetsmøte litt utpå 50-tallet en gang.

Framgangsmåte:

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Pisk smør og sukker sammen til smørkrem.
  3. Pisk inn eggene ett om gangen i smørkremen. Rør så inn revet appelsinskall.
  4. Bland siktet mel og bakepulver vekselvis med melk inn i smørkremen. Stivpisk så eggehviten, og vend denne i røren til slutt.
  5. Del røren i to og bland kakaopulveret i den ene halvdelen.
  6. Smør en kakeform med diameter på omtrent 24 cm. Legg den mørke og den lyse kakerøren om hverandre i spiseskjestore kladder i formen.
  7. Stek kaken i omtrent 45 minutter. La deretter kaken avkjøles helt i formen, før den tas forsiktig ut. Del så kaken i to lag.

Fyll og glasur:

  1. Pisk først sammen smør og melis til smørkrem. Pisk så inn eggeplommene og revet appelsinskall, samt presset appelsinsaft.
  2. Legg 1⁄3 av fyllet til side, da dette skal på toppen av kaken senere.
  3. Smelt sjokoladen og la denne kjøles litt, før den så blandes med de resterende 2⁄3 av fyllet.
  4. Smør halvparten av sjokoladefyllet mellom de to kakehalvdelene du nå har, og sett delene sammen.
  5. Stryk alt fyllet uten sjokolade over toppen av kaken. Bruk resten av sjokoladefyllet til å ha på sidene av kaken og eventuelt også som en kant rundt på toppen.
  6. Til slutt drysser du revet sjokolade på toppen av kaken som pynt, og også fordi sjokolade er digg. Nyt!