
Oppskrift:
Lady Goldenglow gløder igjen
Hvis du ikke er lei av søtsaker etter julen, er dette en fin kake å sparke i gang det nye året med.
Det er på tide å gi nytt liv til en gammel klassiker. La deg forføre av denne herlige appelsinsjokoladekaken som forsvant sporløst inn i natten etter et lystig sanitetsmøte litt utpå 50-tallet en gang.
Framgangsmåte:
Kakebunn:
- Sett ovnen på 180°C.
- Pisk smør og sukker sammen til smørkrem.
- Pisk inn eggene ett om gangen i smørkremen. Rør så inn revet appelsinskall.
- Bland siktet mel og bakepulver vekselvis med melk inn i smørkremen. Stivpisk så eggehviten, og vend denne i røren til slutt.
- Del røren i to og bland kakaopulveret i den ene halvdelen.
- Smør en kakeform med diameter på omtrent 24 cm. Legg den mørke og den lyse kakerøren om hverandre i spiseskjestore kladder i formen.
- Stek kaken i omtrent 45 minutter. La deretter kaken avkjøles helt i formen, før den tas forsiktig ut. Del så kaken i to lag.
Fyll og glasur:
- Pisk først sammen smør og melis til smørkrem. Pisk så inn eggeplommene og revet appelsinskall, samt presset appelsinsaft.
- Legg 1⁄3 av fyllet til side, da dette skal på toppen av kaken senere.
- Smelt sjokoladen og la denne kjøles litt, før den så blandes med de resterende 2⁄3 av fyllet.
- Smør halvparten av sjokoladefyllet mellom de to kakehalvdelene du nå har, og sett delene sammen.
- Stryk alt fyllet uten sjokolade over toppen av kaken. Bruk resten av sjokoladefyllet til å ha på sidene av kaken og eventuelt også som en kant rundt på toppen.
- Til slutt drysser du revet sjokolade på toppen av kaken som pynt, og også fordi sjokolade er digg. Nyt!
Related articles
-
Pannestekt laks med mangosalsa
Det beste med denne retten er at den smaker like godt som den ser ut!
-
Aldri nok gnocchi
-
Lettvint linsegryte på 15 minutter
Denne linsegryta er kjempegod og lager så og si seg selv.
-
Bibimbap til bords
Bibimbap har gradvis blitt en mathallslager over hele landet. Imponer med denne studentvennlige versjonen av den koreanske retten.
-
Maten var i hvert fall ikke bedre før
Forskning- og forbrukerredaksjonen har testet én rett hver fra 50-, 60-, 70-, og 80-tallet. Ikke alle falt i smak, men noen retter vil nok finnes på norske middagstallerkener om 50 år også.
-
Knallgod søtpotetsalat
En nydelig salat man enkelt kan tilpasse etter behov.