Studentkost

Pannestekt laks med mangosalsa

Det beste med denne retten er at den smaker like godt som den ser ut!

Publisert

Ingredienser:

Laks :

• 200 g laks med skinn

• Salt og pepper

• Olje

• 1–2 ts soyasaus

Mangosalsa:

• En moden mango i terninger

• 12 cherrytomater eller 1 stor tomat i små terninger

• 1 avokado i terninger

• 1–1,5 cm ingefær finhakket

• ½-1 chili finhakket

• 1 neve koriander grovhakket

• ½ rødløk finhakket

• Saft fra ½ lime eller sitron

• Salt og pepper etter smak • Ris (kan sløyfes)

2 porsjoner | 30 minutter

Pannesteking har alltid vært min favorittmåte å tilberede laks på; den er enkel, og laksen blir smaksrik og får en digg, sprø tekstur. Laksen ledsages her av en frisk og pikant mangosalsa med hint av ingefær.

Fremgangsmåte:

1. Bland alle ingrediensene til mangosalsaen sammen, og la stå i kjøleskapet.

2. Gni salt og pepper på laksen, og mariner med soyasaus.

3. Varm en stekepanne med litt olje til middels sterk varme.

4. Stek laksestykkene i om lag tre til fire minutter per side, eller til de er gjennomstekte.

5. Server med mangosalsa og eventuelt ris.