Studentkost

RISOTTO MED SOPP OG SPINAT

Lyst å imponere på kjøkkenet uten å blakke deg fullstendig? Prøv deg på denne stødige retten som fungerer like godt til deit som komfortmat en sliten søndagskveld.

Publisert

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

1 chili (kan sløyfes)

1 stor/2 små sjalottløk

3–5 aromasopp (evt. sjampinjong eller annen sopp)

Smør

1 dl risotto­ris (rundkornet ris)

3 dl vann med grønnsaksbuljong/­kraft

(evt. 0,5 dl hvitvin og 2,5 dl vann med buljong/kraft)

Spinat (frossen eller fersk)

Salt og pepper

Revet parmesan (kan sløyfes)

Forslag til granityr:

Granateple/eple/pære

Stekte aspargesbønner

Knuste valnøtter

Sprøstekte baconbiter

Risotto kan lages på uendelig mange måter og du kan bruke det meste du har i grønnsaksskuffen. Huskeregel for tilberedning av risotto er én del ris og tre deler væske. Utover dette kan retten formes etter smak og behag. Denne varianten er laget basert på grønnsaksrester i kjøleskapet og gir en stor porsjon.

Framgangsmåte:

1. Start med å finhakke hvitløk og chili, samt kutte løk og sopp i skiver.

2. Varm opp en dyp stekepanne og stek soppen i pannen til den er tørr og skrumper seg sammen. Tilsett smør og chili og stek til soppen er gylden. Sett dette til side.

3. Stek hvitløk og sjalottløk i litt olje til løken er gylden.

4. Tilsett den tørre risen i pannen med løk og hvitløk og stek i et par minutter til risen blir gylden, men ikke brun.

5. Når risen er gyllen begynner du å tilsette væske. Hell litt av buljongvannet i pannen så det dekker risen. La dette koke inn, og når det meste av vannet er absorbert, tilsetter du på nytt væske. Gjør dette til du har tilsatt all væsken og rør forsiktig underveis.

6. Bland den stekte soppen og spinaten i risottoen, trekk pannen av varmen og rør cirka én spiseskje smør. Krydre etter smak.

7. Rør inn parmesan til slutt. 8. Server risottoen med garnityr som bidrar til å balansere smakene:

noe friskt som knaser. Her ble det brukt eplebiter og knuste valnøtter.

Tips: Risotto kan serveres som en rett i seg selv eller som tilbehør. Ønsker du kjøtt i retten, anbefales det å tilsette biter med sterk chorizo som du steker med løken og lar koke sammen med risottoen.

Powered by Labrador CMS