
Studentkost
Sommeren ruller inn på menyen
Etter en ferie fylt med julemat og kransekaker er det på tide med noe friskt på tunga.
Sommerruller er den perfekte retten når du må kvitte deg med grønnsakene som har blitt liggende i kjøkkenskuffen litt for lenge. Dette er en fleksibel oppskrift hvor det meste kan byttes ut hvis man ønsker. Med storstipendet på kontoen er det muligheter for å spandere på seg både mango og avokado for en ekstraordinær kulinarisk opplevelse.
Fremgangsmåte:
Sommerruller:
1. Skjær opp grønnsakene og frukten som angitt.
2. Tilbered risnudlene etter anvisningen på pakken og skyll dem deretter i kaldt vann.
3. Fyll en dyp tallerken som er litt større enn rispapiret med vann. Ta et rispapir og dypp det i vannet i omtrent 30 sekunder eller så lang tid det tar før papiret bløtes. Legg det deretter på en tørr tallerken.
4. Fyll rispapiret med grønnsaker, frukt og risnudler. Dersom du har koriander, kan du også fordele dette i rullene. Pass på å ikke ha for mye fyll. Hold ingrediensene på plass med fingrene, brett inn sidene og rull så stramt du får til uten at rispapiret revner.
Peanøttsaus:
1. Stek finhakket hvitløk i olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, tilsetter du peanøttsmør og senker varmen litt.
2. La peanøttsmøret smelte i kjelen før du tilsetter soyasaus, sukker og vann. Rør slik at sausen ikke fester seg til bunnen av kjelen.
3. Når sausen har tyknet til konsistensen du ønsker, tar du varmen ned til lav og smaker til med
sriracha og limejus. Slå deretter av varmen og bland inn sesamolje.
4. Server sausen med sommerrullene og nyt.
Related articles
-
Kremet pasta med fisk og fennikel
Denne pastaretten er perfekt for en student i farten som forsøker å leve det sunne og sparsommelige liv.
-
RISOTTO MED SOPP OG SPINAT
Lyst å imponere på kjøkkenet uten å blakke deg fullstendig? Prøv deg på denne stødige retten som fungerer like godt til deit som komfortmat en sliten søndagskveld.
-
Høstens beste blomkålsuppe
En lun blomkålsuppe og en kjølig høstkveld går hånd i hånd. Har du en stavmikser, så har du denne nydelige suppen på 20 minutter.
-
Verdens beste burger
Her får du en burgeroppskrift som får Superhero Burger til å skjelve i buksa.
-
Latterlig lett lasagne
Denne lasagnen tar 20 minutter, bruker opp alle restene du har i kjøleskapet og supergod. Dette er din neste favorittmiddag i en travel hverdag.
-
Kjøleskapsgrøt
Ikke stress over frokost som må lages og lunsj som må pakkes; den er allerede ferdig i kjøleskapet og klar til å nytes!