SPENT STYRE: F.v.: Gina Braathen, økonomiansvarlig, Simen Strand Jensen, nestleder, Jenny Marie Andersen, leder, Snorre Felldal, kreativ leder, Vilde Vraalstad, velferdsansvarlig.

Nytt revylag på kryss og tvers av studieretninger

Gløshaugen revy- og teaterlag vil starte et felles revytilbud for alle som studerer på NTNU i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

—Revymiljøet de siste fem årene har eksplodert i Trondheim, så hvorfor ikke prøve å lage noe på tvers av linjeforeninger? Det var sånn ideen startet, forteller Jenny Marie Ragnhild Andersen.

Andersen er leder av nyoppstartede Gløshaugen revy- og teaterlag, og sitter i styret sammen med fire andre studenter.

—Jeg satt i styret i Nablarevyen 2020 sammen med Snorre Felldal, som er vår kreative leder. Etter det merket vi at tiden vår i Nablarevyen på en måte var over, men vi følte oss ikke ferdig med revy. Da bestemte vi oss for å starte noe nytt i stedet.

Tilbudet skal være et alternativ til linjeforeningsrevyene og Studentersamfundets interne teater.

—Vi planlegger å sette opp revy annenhver høst, altså de årene det ikke er UKA. Dermed satser vi på urpremiere høsten 2022.

Tilbudet er også tenkt som en måte å inkludere studentene som ikke har noen linjeforeningsrevy på sitt studie.

—Det finnes mange linjeforeninger som ikke har revy. Selv om vi heter Gløshaugen revy- og teaterlag, er vi selvfølgelig åpne for alle campus på NTNU i Trondheim, forteller Andersen.

LES OGSÅ: Studentdrevet prosjekt for bedre naboskap

Rekruttering i en pandemi

Oppstartsprosessen begynte i mars 2020, og det har vært utfordrende å rekruttere frivillige under en pandemi.

—Det er vanskelig å starte noe nytt på bar bakke. Vi har ikke kunnet stå på campus og bleste, og digital promotering er utfordrende når ingen vet hvem vi er. Likevel har alle vi har snakket med vært veldig positive, forteller Andersen.

Akkurat nå har Gløshaugen revy- og teaterlag pågående opptak. Andersen sier at fokuset for nå er på å ta opp ulike ansvarsroller til styret. Etter det kan de ta opp undergrupper, og sette ordentlig i gang med å lage revy.

—Det jeg har lært når jeg har drevet mye med revy, er at man trenger engasjement i mange ulike former for å få til et godt tilbud. Vi trenger ulike hoder som jobber sammen og skaper noe gøy.

Powered by Labrador CMS