Brann i Samfundsbygningen

Det brøt ut brann i en frityrkjele på Sesam tirsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Trøndelag melder tirsdag ettermiddag på Twitter at det er brann på Studentersamfundet.

Klokken 14.07 meldte politiet at nødetatene er på stedet. Videre skriver de i Twitter-meldingen at brannen er slukket og brannvesenet har kontroll. Det skal være snakk om brann i en frityrkjele på Sesam, og en ansatt skal ha slukket brannen.

UNDER KONTROLL: Brannmester Ole Petter Smørsgård foreller at situasjonen er under kontroll.

Brannmester Ole Petter Smørsgård ved Trøndelag Brann og Redningstjeneste, forteller at saken raskt kom under kontroll.

– Her har de hatt et lite branntilløp i smultgryte. Det er ett gatekjøkken, og de bruker mye smult i produksjonen sin. Så har det blitt for varmt for dem, slik at det har tatt fyr. Så har en av Samfundets sine vakter, vært her og slukket, og gjort en kjempejobb. Saken var egentlig fort under kontroll.

LES OGSÅ: Studentboliger er blant sakene den ferske forkning- og høyere utdanningsministerens tok opp under et trondheimsbesøk mandag.

Han sier at de har kontrollert det som er viktig, slik som at det ikke er igjen temperaturer i ventilasjon og sjekket tilstøtende rom.

– Vi er trygg på at det nå er under kontroll.

Alwan Mohammad jobbet på Sesam da brannen startet, og utløste alarmen. Han forteller at det ikke er mye skader.

– Det er ikke så mye problemer. Bare oljen har brent, men det er ikke så mye skade.

JOBBET PÅ SESAM: Alwan Mohammad var på Sesam da brannen startet.

Fornøyd med responsen

Samfundetleder Fredrik Akre forteller at han er kjempeglad for at Studentersamfundet er nummer to på prioriteringslista til brannvesenet i byen. Han poengterer at dette er særlig viktig for et så gammelt bygg som det runde røde er. Videre vil han berømme dem som varsla og slukka.

– Det er til alle tider av døgnet flinke folk på jobb på huset, for nettopp å kunne håndtere eventuelle branner og annet som måtte oppstå, og det er godt å se at det funker. All heder til de som slukka og meldte fra om brannen, sier Akre.

Ingen personskader

Maren Mood og Annika Taule var på Samfundet da huset ble evakuert

UKEfunkene Maren Mood og Annika Taule var begge på Samfundet da brannen oppstod. De forteller at brannen ble slukket av vakt på Samfundet, Bendik Johansen.

—Det gikk full alarm på Samfundet, og det viste seg at det var en brann på Sesam. Heldigvis ble den slukket fort. Brannvesenet ble tilkalt med en gang, og vi fikk evakuert alle, sier de.

De to UKEfunkene forteller at det ikke er registrert noen personskader.

—Det var rundt femti stykker på huset da alarmen gikk. Alle ble evakuert fort, og de som var inne i røyken ble sjekket av ambulansen, avslutter de.

Les mer om Samfundets helt, Bendik Johansen.

Powered by Labrador CMS