Samfundet taper fortsatt penger

Samfundet har de siste ukene hatt en oppgang i antall besøkende, men klarer fortsatt ikke å fylle huset.

Publisert
<b>SKJENKEÅPNING:</b> Samfundetleder Karen Mjør håper at flere vil ta turen til Samfundet når skjekestoppen klokken tolv opphører.
SKJENKEÅPNING: Samfundetleder Karen Mjør håper at flere vil ta turen til Samfundet når skjekestoppen klokken tolv opphører.

Grunnet smittevernregler og pandemi taper Samfundet penger på både lite billettsalg og mindre inntekter fra servering. Kapasiteten på samfundet har gått fra 2500 til i underkant av 700 mennesker fordelt på de ulike sonene i bygget. Dette er grunnet både 1-metersregelen, og at det ikke kan være folkesamlinger på mer enn 200 mennesker. Leder av Samfundet Karen Mjør forteller:

— Det varierer med hvor mange som oppholder seg på Samfundet fra dag til dag, men i de siste ukene har vi opplevd en tydelig oppgang i antall besøkende per dag. Likevel er det ikke fullt hus.

LES OGSÅ: Smil, svette og stikk med NTNUIfekting

Mjør forteller at grunnen til at flere studenter oppholder seg på Samfundet er grunnet intensiv markedsføring og at ordet blant studenter har spredt seg. Hun forteller også at Samfundet jobber kontinuerlig med å trekke flere studenter til bygget. Videre håper Mjør på at når skjenkestoppen klokken tolv opphører, vil det komme flere folk til Samfundet.

Medlemmer har fortsatt prioritet

— I år kommer vi til å gå i minus, men det er ingen grunn til å frykte at Samfundet vil gå konkurs. Vi har fått støtte av Staten, Lotteristiftelsen og Velferdstinget. Selv om det tradisjonelt har vært UKA som har holdt Samfundet i drift, har Samfundet de siste årene gått rundt økonomisk av seg selv. Vi skal vende tilbake til dette, og jeg er overbevist om at vi kommer oss gjennom denne perioden.

Støtta Samfundet har fått til nå:

  • Krisepakke 1: 595 000,-
  • Fra Samskipnaden: 1, 345 000
  • Krisepakke 2: 2, 877 000
  • Samfundet regner med et driftsunderskudd på 5,5 millionar i 2020.

Under åpningen av Samfundet har medlemmer vært prioritert. Grunnen til at drop-in på Samfundet kun gjelder for medlemmer er både grunnet kapasitet og at Samfundet setter deres medlemmer først. Likevel er ikke-medlemmer velkommen på Lycke og kan kjøpe billetter til større arrangement 48 timer etter at billettene er blitt tilgjengelig for medlemmer.

LES OGSÅ: Kommentar: Kunsten må være fri, også når den krenker politi

— Vi vurderer fortløpende om når drop-in på Samfundet vil være mulig for ikke-medlemmer, men det er vanskelig å si akkurat når dette vil skje. Det at vi åpner for at ikke-medlemmer kan være på huset under større arrangement er med på å både fylle lokalene og bidrar til at Samfundet kan være en felles møteplass for alle studenter.

Prognosene for salg av medlemskap er noe likt som tidligere. Samfundet har nå gjort det mulig for at dem som har tidligere vært medlem kan nå fornye medlemskapet sitt på nett. Dette har bidratt med sårt trengte inntekter. Mjør avslutter med å fortelle:

— Det går altså ikke bra med Samfundet, men det er ingen krise.