<strong>INGEN TRENING:</strong> Er du Trondheimsstudent og bor i Bergen, kan du inntil videre ikke dra på gjestetrening hos Sammen.
INGEN TRENING: Er du Trondheimsstudent og bor i Bergen, kan du inntil videre ikke dra på gjestetrening hos Sammen.

Sit-medlemmer får ikke benytte seg av gjestetrening i Bergen

I lys av regjeringens koronatiltak har studentsamskipnaden i Bergen midlertidig avskaffet gjestetrening.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere var det mulig for Trondheimsstudenter å trene i Studentsamskipnaden i Bergens lokaler mens de var hjemme i Bergen dersom de hadde medlemskap hos Studentsamskipnaden i Trondheim. Grunnet de siste koronatiltakene har Sammen besluttet å midlertidig avskaffet gjestetrening.

– Kjipt å ikke kunne trene

NTNU-student Jakob Kessler synes det er upraktisk å ikke kunne trene på Sammen, men stoler på tiltaket er godt begrunnet.
NTNU-student Jakob Kessler synes det er upraktisk å ikke kunne trene på Sammen, men stoler på tiltaket er godt begrunnet.

NTNU-student Jakob Kessler er en av dem som har blitt påvirket av tiltaket. Han ble fortalt av en kompis at gjestetreningen var stengt.

– Før jul trente jeg i Bergen, og da var det bare å trykke inn Sit-kortet. Det er selvfølgelig kjipt at det ikke går lenger, forteller han.

Kessler har i stedet valgt å trene utendørs mens gjestetreningen har vært stengt, men håper at han snart har mulighet til å trene på sentrene. Han skulle også ønske at begrunnelsen kunne ha vært litt klarere.

– Nå kommer studentene som har feiret jul tilbake for å studere i Bergen, så da får de akkurat samme situasjon som de prøver å unngå ved å avlyse gjestetreningen. Da vil ikke tiltaket hjelpe så mye, sier han.

Kessler mener at Sammen kunne ha kommet med andre løsninger, slik som et påmeldingssystem, for å opprettholde gjestetreningen. Han synes det er lite forlokkende å bli igjen i Bergen når tilbud som gjestetrening blir avlyst.

Kessler poengterer likevel at selv om tiltaket er upraktisk stoler han på at Sammen sine tiltak er godt begrunnet.

LES OGSÅ: Studentersamfundet åpner (gradvis) opp igjen

Nedstengt for studentenes sikkerhet

Direktør i Sammen Trening, Bård Johansen, forstår studentenes frustrasjon, men påpeker at det er for deres egen sikkerhet at gjestetreningen midlertidig er stengt

– Vi er bekymret for at mange studenter fra byer med høyt smittetrykk ville spre smitte på sentrene våre. Vi er redde hver dag for å få så høyt smittetrykk at vi må stenge, forteller han.

Direktør i Sammen trening, Bård Johansen forteller at det er svært vanskelig å bedrive smittesporing gjennom gjestetreningen.
Direktør i Sammen trening, Bård Johansen forteller at det er svært vanskelig å bedrive smittesporing gjennom gjestetreningen.

Johansen opprettet gjestetreningsordningen for omtrent 10 år siden. Tilbudet går ut på at studenter kan trene helt gratis på tvers av studentsamskipnader i 15 dager, samt to måneder om sommeren, blant alle skipnadenes treningssentre.

LES OGSÅ: Studentlekene 2021 avlyst

Johansen er svært fornøyd med at gjestetreningen eksisterer, men synes tilbudet er uforsvarlig å opprettholde med dagens smittesituasjon.

– Vi har måttet legge det på vent fram til smittesituasjonen er klarere. Vi selger nesten 10 000 treningskort i januar, så det er vanskelig å samtidig praktisere gjestetreningsordningen, sier han.

Sammen Trening skiller seg ut fra de andre studentsamskipnadenes treningstilbud ved at de ikke bruker avtalegiro. Dermed må studentene møte på treningssenteret for å bli medlem. Det er blant annet derfor de har valgt å sette ordningen på pause.

– Det er svært vanskelig å drive smittesporing gjennom gjestetreningen ettersom vi slipper inn mennesker uten navn og mobilnummer, poengterer Johansen.

Flere av de andre studentsamskipnadenes treningssentre nedstengt grunnet pandemien, blant annet i Oslo. Totalt er omtrent halvparten av studentsamskipnadenes treningssentre stengt inntil videre.

Vi håper selvfølgelig, som studentene, at tilbudet snart vil være oppe igjen, avslutter Johansen.