UT PÅ LØPETUR? Det finnes ingen bedre start på dagen enn litt fysisk aktivitet, kunne rektor ved NTNU Anne Borg fortelle under åpningen.
UT PÅ LØPETUR? Det finnes ingen bedre start på dagen enn litt fysisk aktivitet, kunne rektor ved NTNU Anne Borg fortelle under åpningen.

Aktiv start for Aktiv campus

Aktiv campus er en kampanje for å senke terskelen for studenter å leve et sunnere og mer aktivt liv. Som et ledd i den, åpnet i dag Campusrunden under ukas første Aktiv start.

Publisert

Både studenter, rektor Anne Borg, og ordfører Rita Ottervik trosset kulden og det tidlige tidspunktet for å bivåne åpningen. Aktiv campus er resultatet av et samarbeid mellom NTNUI, NTNU, Sit, Velferdstinget og Trondheim kommune.

– Aktiv campus er en videreføring av Treningsløftet, som er utviklet til noe mer lavterskel, der man ikke behøver å loggføre aktiviteten sin, opplyser arrangementsansvarlig Monja Lien Jacobsen i NTNUI.

Ordfører Rita Ottervik, mener Campusrunden kommer til å være et godt supplement til resten av turnettet i Trondheim.

– Målet er å skape lett tilgjengelige tilbud for å senke dørstokkmila, og bidra til økt fysisk aktivitet, utdyper Ottervik.

Turforslag i Trondheim: Her er tre tips til turer for en uerfaren turgåer.

<b>CAMPUSRUNDEN: </b>Trimløypa Campusrunden er en markert løype som går rundt campus Gløshaugen.<b> </b>
CAMPUSRUNDEN: Trimløypa Campusrunden er en markert løype som går rundt campus Gløshaugen.

Under åpningstalen sin roste hun studentene for å være ordentlige og skikkelige, i en tid der studenter har fått mye kritikk.

– Forhåpentligvis tar studentene seg ikke bare kveldsturer, men også morgenturer, sier Ottervik.

Åpningen av Campusrunden er ett av flere arrangement i regi av Aktiv campus, og ble kombinert med ukens første Aktiv start, som går av stabelen hver morgen klokken 06:30 denne uka. Tidligere langrennsløper og idrettssjef i Sit Tor Arne Hetland har lovet å delta på samtlige av dem.

Sprek rektor stilte til start

Rektor Anne Borg holdt også tale for anledningen, og stilte forberedt til en grytidlig joggetur.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg grugleder meg, men når en først er i gang, finnes det ingen bedre start på dagen enn litt fysisk aktivitet, åpner rektor Anne Borg ved NTNU.

Hun trekker fram fysisk aktivitet som en viktig bidragsyter til folkehelse.

– Fysisk aktivitet bidrar til bedre fysisk og psykisk helse, i tillegg til å forbedre akademisk prestasjon, poengterer Borg.

Hun slår også et slag for hverdagsaktiviteten, og legger til at spesielt i disse koronatider er det en fordel at alle som kan, sykler og går.

Les også: 110 år med idrettsglede i NTNUI.

<b>NORGES MEST AKTIVE CAMPUS: </b>Aktiv campus er et samarbeid mellom NTNUI, NTNU, Sit, Velferdstinget og Trondheim kommune.
NORGES MEST AKTIVE CAMPUS: Aktiv campus er et samarbeid mellom NTNUI, NTNU, Sit, Velferdstinget og Trondheim kommune.

Smittevern i fokus

– Den største utfordringen har nok vært arbeidet med smittevern, smittesporing og hvordan man skal gjennomføre arrangementer med de restriksjoner som er tilstede, forteller eksternansvarlig Simon Sætre Borchgrevink i NTNUIs hovedstyre.

Han anbefaler å sjekke ut de andre arrangementene Aktiv campus har denne uken, og trekker blant annet frem padling og torsdagens trippelturnering i Trondheim Spektrum som et arrangement man ikke vil gå glipp av.

– Undergruppene i NTNUI har vært til stor hjelp for oss, i tillegg til støtten vi har fått fra samarbeidspartnerne våre, poengterer Jacobsen.

Powered by Labrador CMS