TILLEGGSSTIPENDET ER HER: nå kommer hjelpen for strømkrisen til studentene.

Nå kommer strømstipendet!

I en pressemelding fra Regjeringen bekreftes det at studenter snart kan søke tilleggsstipendet fra Lånekassen.

Publisert Sist oppdatert

Etter to måneder har endelig regjeringen kommet med en løsning for studenters strømregninger som ikke inkluderer mer lån. Tidlig i desember i fjor besluttet regjeringen at studenter kunne søke om et tilleggslån på 3000 kr for å komme seg gjennom strømkrisen, men kun 1200 kr av dette ville bli omgjort til stipend.

LES MER: Mer strømstøtte til studentene

Etter forhandlinger mellom regjeringspartiene og SV ble det i slutten av januar vedtatt en ny krisepakke som inneholdt 282 millioner kroner i strømstøtte til studenter. Dette skal være rent stipend. Det er senere blitt beregnet å koste 470 millioner kroner, kommer det frem i regjeringens pressemelding 4. februar.

─ Jeg er glad for at vi har fått på plass en god løsning for studentene. Vi har satt av i underkant av en halv milliard kroner til strømstipendet, der hver student som søker får 3 000 kroner. Stipendet kommer på toppen av regjeringens kompensasjonsordning for høye strømpriser, som alle norske husholdninger får, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

LES OGSÅ: Studenter sliter mer og mer: Sit mangler kapasitet

En epost fra Lånekassen vil bli sendt til studentene så snart det er mulighet for å søke. Denne er ventet innen de neste dagene. For å kunne få stipendet må man allerede være mottakere av lån og stipend fra Lånekassen, og må kunne bekrefte å ha strømutgifter som ikke er inkludert i husleien. Dette må kunne dokumenteres i ettertid. Stipendet blir utbetalt et par dager etter at avtalen er signert, forteller kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, Anette Bjerke.

Powered by Labrador CMS