Nominasjonsperioden til studentvalget har åpnet

I perioden 18. til 29.oktober kan du stille til studenttingsvalget.

Publisert Sist oppdatert

Har du noen gang lurt på hvem det er som bestemmer over saker som du synes er viktige i din studenthverdag? Studenttinget NTNU er studentenes stemme i ulike saker som angår, engasjerer og bekymrer studentene ved NTNU Trondheim, Ålesund og Gjøvik.

Simon Løvdal er nestleder i Studenttinget. Han forklarer at Studenttinget skal diskutere og ta opp saker som går på studenthverdagen og hvordan skal NTNU på best mulig måte ivareta studentenes rettigheter.

– Studenttinget er det øverste studentorganet ved NTNU og er stemmen fra studentene opp mot NTNU, sier Løvdal.

I perioden 18. til 29.oktober kan du stille til valg, der det skal velges 25 representanter. Løvdal sier videre at de skal nå i høst velge representanter fra alle de tre studentbyene, altså to representanter fra Ålesund, to fra Gjøvik og tjueen representanter fra Trondheim.

LES OGSÅ: Dragshow med drag-ning mot burlesque

Alle studenter ved NTNU kan stille som kandidat

– Alle har mulighet til å stille. Det har ingenting å si hva du studerer, eller hvor langt du har kommet i studieløpet. Det er ingen partipolitisk tilknytning, man skal bare representere det å være student ved NTNU, sier Løvdal

For å stemme går man inn på Studentvalget.no, og der har man mulighet til å melde sitt kandidatur.

– Du skriver litt om deg selv, hvilke saker vil du kjempe for og hva du synes er viktig for en bedre studenthverdag. Vi har også en valgomat, der man kan krysse av dagsaktuelle spørsmål, som vil gi studentene en pekepinn på hvor de står, forteller Løvdal.

Selve valgperioden starter 1.november, og alle studenter kan stemme frem til 4. november klokken 23:59. Slik det foregår er at studenten stemmer på kandidater som tilhører din studieby, ved å gå inn på valgweb som er NTNU sitt system.

LES OGSÅ: Pyro, flammer og drager

Powered by Labrador CMS