Debatt

Studenter: Mye klaging, lite handling

«Bruker man ikke stemmeretten, mister man klageretten». Noe lenger fra sannheten kunne ikke vært tilfelle ved studentvalget.

Publisert Sist oppdatert

Vi studenter har mange sterke meninger om vår egen studenttilværelse. Vi er er møkk lei av lav studiestøtte, elendig luftkvalitet på lesesaler og søvndyssende forelesninger. Og vi blir engasjerte når vi diskuterer de forferdelige statistikkene som kommer fra Shot-undersøkelsen. Dessverre så stopper dette engasjementet alt for ofte opp i gode samtaler uten handling.

Fra 24 til 27.oktober velges det inn 25 representanter til Studenttinget. Disse 25 blir talerøret til alle oss studenter ved NTNU, og med det våre politiske meninger. Ikke bare skal de ytre seg om hva dere mener som studenter, men disse 25 personene velger også fire studenter som skal arbeide på fulltid med studentpolitikk. Dette er studenter som skal møte rektor og resten av ledelsen ved NTNU hver eneste uke.

Man skulle tro at engasjementet for et så viktig valg var relativt stort fra landets mest ressurssterke studenter, men slik er det ikke.

Valgoppsluttningen ved studenttingsvalget nådde i fjor et bunnpunkt, med usle 5,9 prosent. Den lave valgoppsluttningene ble med rette kritisert, men enda mer skremmende enn den lave valgoppsluttningen var den lave deltakelsen, hvor det ikke en gang var reelt valg på de 21 plassene satt av til trondheimsstudenter. At det viktigste valget ved NTNU foregår uten reelt valg, er ingenting annet enn flaut og dystert.

lederplass for et par uker ble idéen om å flytte inn på Gløshaugen i protest mot høye leiepriser løftet frem, fremfor å skrive kronikker uten slagkraft. Vi i Studenttinget vil nok ikke stå i bresjen for å opprette Hovedbygget studentby, men vi hyller likevel tanken om at studentene i mye større grad må ta i et tak for at studenttilværelsen faktisk skal forbedres. Et viktig steg på veien dit er å løfte studentdemokratiet. Vi må sørge for at de engasjerte stemmene vi vet eksisterer i studentmiljøene, tar seg tid til å faktisk påvirke systemene som preger deres studiehverdag.

Når du leser dette, har nominasjonsperioden til årets Studenttingsvalg startet. Kanskje det er på tide, kjære student, at du ikke bare utnytter klageretten, men også bruker din rett til å stille til valg.

Roar Høiby Brakstad er tidligere sportsredaktør i Under Dusken.

LES OGSÅ: Bolig eller velferd?

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS