TRYGGERE I NORGE: For Kirsten har Norge blitt en trygg havn.

Trondheimsstudenten:

Kirsten føler seg tryggere i Trondheim: – Det å leve med frykten blir en slags bakgrunnsstøy

Amerikanske Kirsten har bare bodd i Norge noen måneder, men føler seg allerede mer hjemme her enn i USA.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tenker ikke på våpenvold lenger når jeg går ut døra. Jeg føler meg så mye tryggere her, forteller amerikanske Kirsten Renèe Engeseth.

– Hjemme er du så vant med å bekymre deg for det, fordi du må. Det å leve med frykten blir en slags bakgrunnsstøy, sier den ferske NTNU-studenten.

Kirsten snakker om hvordan det var å komme til Norge. Da hun kom ut av karantene og kunne gå rundt i Trondheim, innså Kirsten at hun ikke lenger hadde de samme bekymringene som i USA.

– Det tok meg en liten stund før jeg innså hvorfor jeg følte meg tryggere, men så innså jeg at det var fordi jeg ikke trenger å bekymre meg for å havne i en skytesone her, sier Kirsten.

SE OGSÅ: Forskjellige typer på vors

Norsk natur lokket amerikaneren

Kirsten flyttet til Norge i høst, og begynte på en mastergrad i natural research management i biologi. Hun har tidligere studert kunst, russisk og japansk.

Jeg blir glad bare av å være ute her i Norge

Kirsten Renèe Engeseth.

– Som masterstudent er det ikke lett å ha et liv utenom. Hele livet mitt er liksom studiene, så interessen min er biologi, forteller Kirsten.

Kirsten bodde i storbyen Minneapolis, men selv om byen har et stort urbant område, er det ingenting sammenlignet med det å være i Norge. Hun legger til at naturen er en stor del av livet hennes.

– Jeg blir glad bare av å være ute. Spesielt når jeg er her i Norge føler jeg meg ti ganger så lykkelig ute i naturen som det jeg gjorde hjemme. Akkurat nå er det å være ute i naturen og utforske en av mine største interesser.

Statene bra, men Norge best

Kirsten kom til Norge på grunn av slektskapet hun har til landet.

– Jeg føler meg veldig hjemme her, mer enn jeg noen gang har følt i USA. Jeg har jo et veldig norsk navn. En gang skulle en foreleser dele oss inn i grupper, og prøvde å få en blanding av norske og internasjonale studenter. Så endte jeg opp som nordmannen i gruppa, ler hun.

Kirsten tror det å være utenlandsk student i Trondheim kan være en fordel. Det har gjort at hun klarer å sette mer pris på Norge og kulturen her.

– Jeg tror det er mye jeg hadde tatt for gitt om jeg var en norsk student, fordi det da hadde vært det normale for meg. Å få lov til å lære fra mine norske og internasjonale medstudenter, gir meg muligheten til å få en skikkelig kulturell opplevelse. Jeg får både en multikulturell opplevelse, og en veldig norsk opplevelse på samme tid.

LES OGSÅ: – Landets nye politikk etterlater mye til fantasien der studenter angås

Fra kald stereotypi til varm virkelighet

Kristin legger til at det beste med Trondheim er alle vennene hun har fått.

– Alle jeg har møtt har vært så åpen og imøtekommende. Jeg var redd for at jeg ikke skulle få noen venner, for jeg har hørt at nordmenn er kjent for å være vanskelig å bli kjent med. Heldigvis har jeg fått meg gode venner i en by jeg føler meg komfortabel i.

Hun mener at det er røttene hennes som har gitt henne en sterk følelse av identitet.

– Det er derfor mye innsats i å prøve å identifisere seg som noe. Det kan være bra, men det kan være dårlig også. For meg har min norske bakgrunn, og det å komme tilbake hit, gitt meg en følelse av tilhørighet. Jeg føler meg veldig heldig som får oppleve det, forteller hun.

Powered by Labrador CMS