Låtene som tar knekken på vinterdepresjonen

Snørr, gørr, stress og press: Kast det ut døra og kjemp for å beholde sommerens solfylte smil med disse slagerne.

Publisert

Blåmandag blir hverdag for mange når vinterkulden slår rot i bartebyen. Ikke bare fryser en nesen av seg når en går ut døra eller får hjerteinfarkt av strømregningen, en må også takle mørketid og eksamenssesong. Til slutt får de fleste lyst til å bare drukne i sofaen under varme pledd med Netflix. Men fortvil ikke. Når mørket har senket seg og tungsindigheten fryser fast, smell på en av disse slagerne og kjemp deg ut av sofaens myke grep.

The Velvet Underground – «Who Loves The Sun»

Kledd ut som en feelgood-låt handler «Who loves the sun» om å ha et knust hjerte og ikke bry seg om noen ting noe mer. For hvem elsker egentlig sola? Vel, alle som ikke liker rennende nese, frosne tær og mørketid. På mange måter er det å ta farvel til sommer, sol, strandliv og bading som å ha en mini-hjertesorg, så la The Velvet Underground takle disse følelsene sammen med deg.

Scissor Sisters – «I Don’t Feel Like Dancin’»

Muligens den mest selvmotsigende låten som noen gang er laget. For er det én låt som får dansefoten til å rykke, er det denne. Som Jake Shears fra Scissor Sisters selv sa det; «I Don’t feel like dancing» er én av de gladeste låtene om å sitte inne og føle seg miserabel en noen sinne vil høre. Livet er kjipt når det er kaldt og mørkt og diverse tidsfrister nærmer seg med stormskritt. Og det er ok å faktisk innrømme det, men det betyr ikke at du samtidig ikke kan riste løs på stuegulvet og glemme alt sammen i et par minutter.

Frank Sinatra – «That’s Life»

Sinatra hadde selv både opp- og nedturer, både i sitt profesjonelle og private liv. Med denne låten minner han resten av oss på nettopp det at livet er en berg-og-dal-bane, men en kommer seg alltids gjennom det til slutt. For det er som han nonsjalant synger bare livet. Så når du er på ditt laveste, gjør som Sinatra: «I pick myself up, and get back in the race».

Nappy Roots – «Good Day»

Som Nappy Roots sier: Ikke vent på at dagen skal bli god, heller bare ha en god dag. Gi faen i stress og press og nyt de små gledene i livet. Kanskje kan du samle D-vitaminer og fryse på tærne på en gåtur, for så å sette deg godt til rette under pledd i sofaen med favorittserien og en kopp kakao med krem. Og når realiteten av at sola går ned før du har rukket å komme deg ut av forelesning setter inn, la Nappy Roots dulle deg tilbake til en lykkelig uvitenhet.

LES OGSÅ: David Bowie, rockestjernenes Doktor Frankenstein

Powered by Labrador CMS